utd (Foto: Reuters)
utd (Foto: Reuters)

United-oppvisning sikret avansement

5-0-seieren over Bayer Leverkusen er den største for et engelsk lag i Tyskland siden 1964/65-sesongen.

Video med tillatelse fra Viasat!

Bayer Leverkusen - Manchester United 0-5

Tyskerne hadde sjansen til å ta over gruppeledelsen med seier hjemme på BayArena, men ble i stedet slaktet av et Manchester United-lag i målform.

Selv uten Robin van Persie var gjestene overlenge mot laget som ligger på andreplass i Bundesliga og vant til slutt hele 5-0 - den største seieren for et engelsk lag på tysk jord siden nettopp United slo Borussia Dortmund 6-1 i den gamle UEFA-cupen i 1964/65-sesongen.

Sist United vant med fem mål på bortebane i en europacupkamp var i mai 1965. Den gang ble Strasbourg slått 5-0 i Fairs Cup.

David Moyes' menn ble også det første laget fra England som scoret fire mål eller mer i Mesterliga-kamp i Tyskland. Den svir nok for tyskerne som ble minnet på 1-5-ydmykelsen hjemme mot det engelske landslaget i 2001.

– Dette er nok den beste kampen etter jeg tok over. Å få et slikt resultat her mot tabelltoeren i Bundesliga sier en del om prestasjonen. Det er noe jeg håper å se oftere, sier United-manager David Moyes.

– Vi «drepte» dem på kontringer og kunne scoret flere mål, men skal ikke være grådige. Å score fem mål hvor som helst i Europa er glimrende, er dommen fra veteran Ryan Giggs.

Selvmål
Det tok 22 minutter før United hogg til på BayArena. Shinji Kagawa snappet ballen fra Stefan Reinartz og fant Wayne Rooney. Han lempet ballen inn på bakre stolpe der Antonio Valencia kastet seg frem og styrte inn ledermålet.

Kun åtte minutter senere nærmest skjøt Rooney ballen inn mot mål på et frispark fra hjørnet av 16-meteren. Chris Smalling gikk i duell med Leverkusens Emir Spahic som styrte ballen i eget nett med hodet. Dette var det niende selvmålet som kommer United til gode i Mesterligaen. Kun Real Madrid (11) er foran på listen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

chris
chris

Reinartz kunne redusert etter en times spill, men forsøket etter en corner traff stolpen. På et hjørnespark i andre enden av banen fem minutter senere snappet Jonny Evans opp en retur etter et Rooney-skudd og satte enkelt inn kampens tredje mål og hans første siden andre juledag 2012.

13 minutter før full tid var Rooney nok en gang nest sist på ballen. Denne gang så det ut til at United-spilleren forsøkte å score selv, men forsøket ble en perfekt pasning til Chris Smalling.

Ydmykelsen virket komplett for Leverkusen, men verre skulle det bli. To minutter før slutt slo evigunge Ryan Giggs en strålende pasning til Nani som skled forbi keepere og vippet ballen i nettet med utsiden av foten.

Kan miste gruppeseieren
Seieren betyr at Manchester United er videre foran den siste runden. Bayer Leverkusen må gjøre jobben mot Real Sociedad i Spania samtidig som Sjakhtar Donetsk ikke vinner i England for å gå videre. Ukrainerne vil faktisk sikre gruppeseieren med tre poeng mot United.

– Leverkusen er favoritt til å gå videre sammen med Sjakhtar, men United kan komme til å spare spillere. Det gir Sjakhtar et håp, sier TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

– United har såpass stolhet hjemme foran 70.000 tilskuere at de gjør jobben, er spådommen fra TV 2-ekspert Mini foran den siste runden der Leverkusen møter sjanseløse Real Sociedad og Sjakhtar Donetsk tar turen til Old Trafford.