vidal (Foto: OLIVIER MORIN/Afp)
vidal (Foto: OLIVIER MORIN/Afp)

Hattrick fra Vidal sendte FCK ut av Mesterligaen

Men Ståle Solbakkens menn kan fremdeles nå sluttspillet i Europaligaen.

Video med tillatelse fra Viasat.

Juventus - FC København 3-1

FC København og Ståle Solbakken er ute av Mesterligaen etter 1-3-tapet borte mot Juventus. Tre mål fra Arturo Vidal, to av dem på straffe, sikret seieren. Olof Mellberg var danskenes eneste målscorer.

Nå må de slå Real Madrid i siste gruppespillkamp og håpe at Galatasaray enten taper eller spiller uavgjort mot Juventus for å sikre tredjeplassen i gruppe B og dermed en plass i Europaligaen.

Det er ikke utenkelig, for etter at Real slo Galatasaray 4-1 har spanjolene kun æren å spille for når de kommer til Danmark 10. desember.

Sjanseforskjellen var ikke stor
FCKs trener, Ståle Solbakken var fornøyd med det lagets hans leverte, men var skuffet over de to straffene de fikk imot.

Se høydepunktene fra kampen i videovinduet øverst.

– Jeg synes vi gjorde en veldig god kamp defensivt. I åpent spill kommer Juventus til minimalt med sjanser. Minuset er selvfølgelig at vi gir dem to straffespark, sier Ståle Solbakken til Viasat 4 etter kampen.

Saken fortsetter under bildet.

solbakken (Foto: GIORGIO PEROTTINO/Reuters)
solbakken (Foto: GIORGIO PEROTTINO/Reuters)

– Fernando Llorente er en «handfull» innimellom, men vi klarte å ta imot løpene til Pogba, Tevez var anonym, og Pirlo skapte ikke mange sjanser heller.

– Sjanseforskjellen er ikke stor, men man må ha litt flaks, legger han til.

Solbakken hadde heller ingenting å si på de to straffene Juventus fikk. Lars Jacobsen hadde en klønete hands i første omgang, mens Olof Mellberg felte Fernando Llorente bakfra etter hvilen.

– Jeg tror at hvis du spør Olof og Lars, så er de nok begge enige i at det var straffe.

Juventus styrte
I onsdagens kamp var det ikke overraskende Juventus som tok kontroll om kampen i Torino, og allerede etter fem minutter fikk Paul Pogba sjansen til å sende vertene i ledelsen da han fikk stå uforstyrret på 17 meter og skyte, men forsøket hadde Johan Wiland ingen problemer med å plukke.

Les også: United-oppvisning sikret avansement

Hjemmelaget skapte ikke de store sjansene, men da kampuret tikket mot en halvtime spilt, ble en lang ball slått mot Pogba. Lars Jacobsen dempet ballen med armen på klønete vis. Dommeren var ikke i tvil og ga Juventus straffe.

Wiland gikk riktig vei, men klarte ikke å stoppe straffen fra Arturo Vidal.

Saken fortsetter under bildet.

vidal1 (Foto: Massimo Pinca/Ap)
vidal1 (Foto: Massimo Pinca/Ap)

Pogba var i sentrum av det meste som skjedde i første omgang. Rett før pause var han svært nære å sette inn 2-0 da han forsøkte seg fra litt skrått hold. Franskmannen siktet på nærmeste kryss, men ballen gikk i nettveggen.

Mellberg utlignet
København hadde lite å by på fremover de første 45 minuttene, men klarte seg bra mot de italinske gigantene i en tettpakket 4-4-1-1-formasjon.

Og ti minutter ut i andre omgang skulle de få noe å juble for også. Da hadde gjestene innkast langt inne på Juventus banehalvdel. Vertene fikk aldri klarert. Til slutt endte ballen hos Olof Mellberg, som banket til på halv volley og satte inn 1-1 mot sine gamle lagkamerater. Det var svenskens første Mesterliga-mål.

Saken fortsetter under bildet.

mellberg (Foto: OLIVIER MORIN/Afp)
mellberg (Foto: OLIVIER MORIN/Afp)

Men bare fire minutter etter den var svenske veteranen i trøbbel da Fernando Llorente vendte han bort. 36-åringen forsøk på takle tilbake ballen, endte med felling og dermed et nytt straffespark til Juventus. Vidal fulgte suksessoppskriften fra første omgang, mens Wiland byttet side, og da ledet Juventus 2-1.

Hattrick for Vidal
Vondt ble snart verre for danskene, for bare minutter etter fikk Pogba god tid til å sikte. I boksen kunne Vidal stige uforstyrret til værs og sette inn sitt tredje for kvelden. Dette var første gangen på 13 år at en Juventus-spiller scorer hattrick i Mesterligaen.

Og det er nettopp det som blir tungen på vektskålen. FC København er ute av Europas gjeveste klubbturnering.