haslum (Foto: TV 2)
haslum (Foto: TV 2)

Haslum valset over Bodø og tok sin niende strake seier

Erlend Mamelund fortsatte den gode formen da Bodø ble knust.

Haslum hadde ingen problemer borte mot Bodø og vant med hele 18 mål da vertene ble slått 35-17.

– Jeg hadde ikke forventet dette resultat, men det lyver ikke denne gangen her. Bodø var sjanseløse, sier Tom Eirik Skarpsno til TV 2 etter kampen.

– Vi spiller kanskje vår beste kamp, og Bodø har vel ikke hatt en veldig god periode i det siste, og da ble det ganske stor forskjell i dag.

Slipper inn færre mål
Med denne seieren har Haslum fremdeles til gode å tape poeng denne sesongen. Skarpsno mener forklaringen er enkel.

– Vi slipper inn mye mindre mål enn før. Det er den store forskjellen på Haslum fra i fjor til i år.

Bortelaget tok tidlig grep om kampen og da fem minutter var spilt ledet de med to mål, men Bodø lot seg ikke knekke så lett og kjempet seg tilbake. To mål på rappen fra Jakob Heian Ringdal sørget for 5-5 da første omgang gikk mot halvveis.

Mamelund var ustoppelig
Men så sa det stopp da Erlend Mamelund stilte inn siktet. Haslum-spilleren har vært ustoppelig denne sesongen, og heller ikke Bodø klarte å ta hånd om han.

29-åringen, som var Postenligaens toppscorer med 71 fulltreffere før kampen, bidro med sju scoringer i første omgang, og da kunne Haslum ta pause med en seksmålsledelse – 16-10.

– Så fort man gir Erlend to millimeter for mye, så er han så god at han ofte blir tunge på vektskåla, legger Skarpsno til.

I andre omgang bare økte den ledelsen. Da 15 av de siste 30 minuttene var spilt, hadde Bodø kun scoret tre mål, mens bortelaget scoret ytterligere ti til. Mamelund scoret to av disse, og endte til slutt som toppscorer i kampen med ni mål.

Gjestene ga seg ikke der, og vant til slutt kampen 35-17.

Øvrige resultater
Drammen - Elverum 23-24
Falk Horten - ØIF Arendal 25-26
Follo - Bækkelaget 23-31
Stord - FyllingenBergen 28-36