arenakollaps (Foto: Nelson Antoine/Ap)
arenakollaps (Foto: Nelson Antoine/Ap)
brasilkollaps2
brasilkollaps2

To personer døde etter at VM-arena kollapset

En kran veltet over stadion og førte til at den ene tribunedelen kollapset.

To arbeidere døde og én er hardt skadet etter at én av neste års VM-arenaer kollapset i Sao Paolo, Brasil. Årsaken til kollapsen er at en heisekran har støtt borti tre metallbjelker.

Det førte til at store deler av den østlige tribunedelen raste sammen. De første meldingene informerte om tre døde, men Andres Sanchez, tidligere president i Corinthians, sier til nyhetsbyrået AP at to arbeidere skal ha omkommet, mens én er alvorlig skadet.

Ulykken fant sted ved lunsjtider, noe som betyr at færre personer enn vanlig var på plass. Arenaen ble evakuert umiddelbart. Brannmannskapet, militæret og militærpolitiet er på stedet og gjennomfører søk etter flere skadede personer.

Saken fortsetter under bildet.

arena kollaps (Foto: Andre Penner/Ap)
arena kollaps (Foto: Andre Penner/Ap)

Arenaen, med en kapasitet på 65 000, var nesten ferdigbygd og skulle ferdigstilles i januar. Planen var at åpningskampen i VM i Brasil neste sommer skulle spilles her før den etter mesterskapet skulle bli Corinthians nye hjemmebane.

Brasil har slitt med å levere arenaer, forbedringer i kollektivtransporten og andre relaterte VM-prosjekter innen FIFAs tidsfrister. Det jobbes på spreng døgnet rundt for å få alt klart til VM neste sommer.

Det er uklart om hvordan denne ulykken vil forsinke arbeidet.