reknapp avb (Foto: Daniel Hambury/Mike Egerton)
reknapp avb (Foto: Daniel Hambury/Mike Egerton)

Harry Redknapp: – Det så ut som Tottenham-spillerne ikke kjente hverandre

André Villas-Boas under hardt press før Tromsø-kampen.

Tottenhams manager, André Villas-Boas, må tåle mye kritikk etter 0-6-tapet for tittelrivalene Manchester City forrige helg. Tirsdag skriver blant annet The Guardian og Daily Mail at portugiserens jobb henger i en tynn tråd.

Nå har også tidligere Tottenham-sjef, Harry Redknapp, slengt seg på.

– For første gang så det ut som om Tottenham-spillerne ikke kjente hverandre på søndag, sier han til talkSPORT. – De har flust med angrepsspillere, men det er nesten en overflod av de samme type spillerne.

Savner Bale
Redknapp, som ble erstattet av Villas-Boas da han fikk sparken i 2012, mener det først og fremst er salget av Gareth Bale som er skyld i den svake sesongstarten.

Les også: Kun disse fem lagene er dårligere offensivt enn Spurs

– Tidligere, da de hadde Bale, var han et såpass stort talent at han klarte å få dem ut av trøbbel. I mange kamper, da det gjensto to minutter, ville litt magi fra Bale sikre tre poeng. Den magien har de mistet nå.

Saken fortsetter under bildet.

gareth bale (Foto: scanpic)
gareth bale (Foto: scanpic)

For det er ingen tvil om at mannen, som ble verdens dyreste fotballspiller da han gikk til Real Madrid i sommer, var viktig for Spurs forrige sesong. Målene hans snudde tap til seier mot Newcastle og West Ham, og uavgjort om til seier mot Manchester United, Southampton (to ganger), Liverpool, West Bromwich, Arsenal, Swansea og Sunderland.

Totalt var han god for 24 poeng. Til sammenligning sikret Clint Dempseys mål sju poeng, mens Aaron Lennon skaffet seks.

– Bale var spesiell. Det har vært vanskelig å erstatte han, og det er et stort problem for dem, mener Redknapp.

Én milliard i spillerkjøp
For Bale-pengene hentet Villas-Boas sju spillere i sommer til £107 millioner, eller rundt én milliard norske kroner. Det ble satt ny overgangsrekord da Erik Lamela kom fra Roma for 300 millioner kroner, men til tross for ivesteringene har den sportslige suksessen uteblitt.

Tottenham har scoret ni mål på 12 kamper denne sesongen, tre av dem på straffe. Det er like mange som Luis Suárez har scoret alene. Det har skapt frustrasjon blant fansen, noe som fikk begeret til å renne over hos Villas-Boas 1-0-seieren mot Hull i oktober. Da var han svært kritisk til sin 12. mann på tribunen.

Saken fortsetter under bildet.

lamela (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
lamela (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

– Vi fikk ikke den støtten vi burde få i en kamp vi trengte å vinne. Det var mye nervøsitet blant fansen, som ble overført til spillerne, så denne seieren er takket være spillerne. Vi klarte det uten noe hjelp, sa han etter kampen.

Les også: Villas-Boas slaktet hjemmefansen: – Vi spilte på bortebane

– Aldri Villas-Boas' skyld
Men ifølge The Guardian er det ikke bare fansen som er misfornøyd. De skriver at styret i klubben skal være misfornøyd med flere av hjemmekampene denne sesongen, blant annet 0-3-tapet for London-rivaler West Ham, og at de krever en mer underholdende fotball.

Martin Samuel, spaltist i Daily Mail, mener det må være deilig å være Villas-Boas fordi det «aldri er hans skyld». Etter stortapet for City sa Spurs-sjefen at spillerne burde skamme seg.

Saken fortsetter under bildet.

avb (Foto: Jon Super/Ap)
avb (Foto: Jon Super/Ap)

– Han sa spillerne burde skamme seg. Det er det fantastiske med å være AVB – det er alltid noen andre som har skylden. Hvordan skal han klare å skylde på Chelseas eldre garde for dette? Det er vel bare et spørsmål om tid før John Terry og Frank Lampard får skylden for Tottenhams problemer denne sesongen, skriver han, og sikter til at Villas-Boas ble sparket i Chelsea på grunn av spillermakt.

United-kampen blir avgjørende
Men det er ikke bare helsvart for Tottenham. I Europaligaen har de vunnet alle fire kampene så langt i gruppespillet. Torsdag kommer de til Norge for møte Tromsø, men Spurs er allerede klare for sluttspillet.

Deretter venter Manchester United søndag. Og skal man tro The Guardian, vil resultatet i den kampen være avgjørende for om Villas-Boas blir å se på Tottenhams innbytterbenk fremover.

– De har en stor kamp til helgen. Hvis jeg var manager for Tottenham, ville jeg hatt mindre problemer med å møte Manchester United enn Stoke, mener Redknapp.

– Det blir en kamp hvor Tottenham kan gjøre et skikkelig forsøk. Jeg ville heller spilt en sånn kamp enn å møte et lag man er forventet å slå, og så går det galt igjen.

Tror du André Villas-Boas er den neste Premier League-manageren som får sparken denne sesongen? Ta diskusjonen i kommentarfeltet.