Rikard Norlings Brann er det eneste laget uten poeng etter to serierunder i Tippeligaen. Fredag venter Sandnes Ulf.  (Foto: Niall Carson/Pa Photos)
Rikard Norlings Brann er det eneste laget uten poeng etter to serierunder i Tippeligaen. Fredag venter Sandnes Ulf. (Foto: Niall Carson/Pa Photos)

Suksesstrener kan bli ny Brann-trener

Rikard Norling har sagt opp hos den svenske seriemesteren Malmö FF.

Rikard Norling ledet Malmö FF til gull i Allsvenskan denne sesongen, men 42-åringen har ikke kommet overens med klubbens sportssjef Per Ågren.

Onsdag meddelte Norling på en pressekonferanse at han har sagt opp jobben sin i klubben.

– Jeg er veldig takknemlig for respekten som MFF viser. Jeg har gitt dem min forklaring. Jeg har kommet frem til at det er uholdbart for meg å fortsette uten full energi. Jeg velger å holde det åpent for spekulasjoner. Uansett hvordan jeg vrir og vender på det, så kommer det noe negativt ut av beslutningen. Jeg lar det ligge her. Det er såpass viktig og alvorlig for meg, forklarte han på pressekonferansen, ifølge Expressen.

Vil ikke til konkurrent av Malmö FF
Ifølge Bergens Tidende har Brann vært i kontakt med suksesstreneren.

– Det er viktig at de beslutningene jeg tar fremover viser at jeg ikke havner i en klubb som er i direkte konkurranse med MFF. På det nåværende tidspunkt kan jeg ikke si noe mer om fremtiden, sa han på pressekonferansen.

Norling ledet i 2005 AIK tilbake til Allsvenskan, og til sølv i sesongen etter. Men etter å ha kommet på kant med sportssjef Ola Andersson, fikk han etter hvert sparken, men forlot jobben uten å si et ord.

Han overtok sjefsjobben i Malmö FF i 2011, og har ledet klubben til bronse og gull i sine to siste sesonger i klubben. Og nå repeterer historien seg og han forlater nok en gang en klubb uten å ville forklare hvorfor.

Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen vil ikke si noe om Norling.

– Dette har jeg ingen kommentar til. Vi har holdt tett i trenerjakten og det har vi tenkt å fortsette med, sier Roald Bruun-Hanssen til Bergens Tidende.

– Perfekt for Brann
TV 2s fotballekspert Daniel Nannskog tror Norling vil være en bra mann for Brann.

– Jeg tror det vil være et veldig, veldig bra navn for Brann. Det er en mann som virkelig vet hva det er å være i en stor klubb. Han har vært i både AIK og MFF og hatt suksess begge steder. Han tåler presset som er i store klubber. Dessuten står han for en trivelig og underholdende fotball, som jeg vet at Brann også kan spille. For meg er det et veldig bra valg, sier han.

– Jeg tror det ville vært perfekt for Brann, sier fotballeksperten.

Nannskog tror at det er maktkampen mellom Ågren og Norling som ble avgjørende for avgangen i Malmö FF, men han syntes klubben har håndtert den på et klønete vis når de ikke vil gå ut med hvorfor de nå skiller lag.

– Det blir feil å si at de ikke vil gå ut med det. Det skaper bare spekulasjoner, sier han.

Nannskog tror Norling vil være fristet av et tilbud fra Brann. Selv om Sverige i utgangspunktet er en større fotballnasjon enn Norge, ser ikke trenerne det som et steg ned å jobbe i Norge.

– Jeg tror man ser positivt på det. Vi har hatt mange trenere med store navn i Sverige som har lykkes i Norge. Janne Jönsson, Kjell Jonevret og Erik Hamrén er alle høyt respektert i Norge. Et så stort lag som Brann kan lokke en fyr som Norling, så lenge det blir lagt opp på riktig måte. Jeg tror definitivt at det lokker. Jeg vet at svensker ser Norge som et trivelig og bra land å jobbe i, sier den tidligere Stabæk-spissen.