wiberg 2 (Foto: Richardsen, Tor, © TOR PK)
wiberg 2 (Foto: Richardsen, Tor, © TOR PK)

Pernilla Wiberg blir TV 2-ekspert

Den tidligere verdenscupvinneren og olympiske mesteren i alpint, Pernilla Wiberg, blir ekspert for TV 2 under OL i Sotsji.

Svenske Pernilla Wiberg er inne i sin ellevte sesong som alpinekspert for SVT. Under OL i Sotsji blir hun ekspert for TV 2. Sammen med kommentatorene Øyvind Alsaker og Lars Elton Myhre utgjør hun TV 2s alpin-team.

– SVT har mistet rettighetene til OL i Sverige, og dermed har de gitt meg lov til å jobbe for TV 2 i denne perioden, noe jeg er veldig glad for, sier Wiberg.

Artikkelen fortsetter under bildet!

alsaker
alsaker

– Vi har snakket med Pernilla en god stund. Hun har vært veldig interessert i å jobbe for oss under OL. Vi er selvsagt svært glad for at SVT har lagt til rette for samarbeidet, sier Kjetil Myhren-Berge, redaksjonelt ansvarlig for OL.

Les også: Lars (29) legger opp - blir OL-ekspert på TV 2

Wiberg er en av verdens mest meritterte alpinister. Hun har to OL-gull og et OL-sølv, og har vunnet VM fire ganger. Hun har vunnet 24 enkeltrenn i verdenscupen, innenfor alle fem alpindisipliner. I 1997 vant hun også verdenscupen sammenlagt.

– Pernilla er en av alpinsportens virkelige superstjerner. Hun har vunnet det som kan vinnes i bakken. Etter at hun la opp har hun etablert seg som en av de ledende ekspertene i verden på alpint. Hun er svært godt oppdatert og kjenner alt og alle i alpinsporten. Vi ser det som et stort pluss at hun ikke er norsk og derfor kan se prestasjonene med utenlandske briller. Det er viktig for oss, sier Myhren-Berge.

– Gleder meg virkelig
43 år gamle Wiberg er bosatt i Monaco sammen med sin norske ektemann, alpintreneren Bødvar Bjerke. Båndene til Norge er dermed mange, og Wiberg ser frem til å jobbe for TV 2.

–Jeg gleder meg virkelig til å jobbe for TV 2 under OL i Sotsji, og ikke minst å ta gullmedaljer i alpinbakken sammen med nordmenn, sier Wiberg.

Artikkelen fortsetter under bildet!

wiberg 94 (Foto: Hansen, Paal, © INB)
wiberg 94 (Foto: Hansen, Paal, © INB)

Wibergs beste OL-minne har hun fra Lillehammer i 1994.

– OL på Lillehammer var helt fantastisk, og sitter igjen som det beste OL jeg har vært med på. Det er den eneste gangen jeg har fått bodd i OL-byen som utøver, og kjenne på stemningen. I tillegg fikk jeg bære flagget i åpningsseremonien. Da jeg konkurrerte i alpint kombinasjon der, hadde ikke Sverige noen gullmedaljer på Lillehammer, nordmennene vant jo alt! Så gullmedaljen jeg tok der var veldig spesiell for meg, sier Wiberg.