Nastase: – Federer kan spille til han er 60

Mange mener at Roger Federers karriere er på hell. – Tull! Han kan spille til han er 60, sier tidligere verdensener Ilie Nastase.

Rumeneren med seirer i Roland-Garros og US Open på merittlista har alltid vært frittalende. Nastase reagerer på at mange er villige til å avskrive Federer etter en sesong hvor han vant bare én tittel og falt til 6.-plass på ATP-rankingen.

– Jeg skulle ønske at folk sluttet å si at Federer bør legge opp. Han kan spille så lenge han ønsker det, sier 67-åringen til rumenske medier.

– Jeg er ikke enig med dem som mener at man bør slutte når man er over den absolutte karrieretoppen. Federer behøver ikke å bevise noe som helst, og han kan spille til han er 60 om han ønsker det.

Federer har vært verdensener i 302 uker, mer enn noen annen spiller, i løpet av sin karriere. Nastase mener at 32-åringen fortsatt er en av de mest severdige spillerne selv om han er passert av Rafa Nadal og Novak Djokovic.

– Om Federer ønsker å fortsette, kommer ingen til å si «nei, vi vil ikke se Federer spille». Han legger opp når han har lyst, ikke før, sier Nastase. (©NTB)