ståle bendtner
ståle bendtner

Ståle Solbakken: – Ring meg, Bendtner!

FCK-treneren ønsker Nicklas Bendtner velkommen til FC København.

Den 25 år gamle Arsenal-spissen har ifølge bold.dk uttalt at han ønsker å avslutte karrieren i den danske hovedstadsklubben. Hvis en hjemtur skulle friste Bendtner før den tid, er det bare å kontakte den norske treneren, skriver Ekstra Bladet i dag.

– Hvis han vil spille for FCK er det bare å ringe, sier den karismatiske nordmannen.

Han legger til at han ikke er bekymret for Bendtners utagerende oppførsel utenfor fotballbanen.

– Ikke i det hele tatt. Jeg skal nok få orden på han. Både på og utenfor banen, kommer det fra Solbakken.

Les også: Naboer om Nicklas Bendtner: – Hold kjeft, ellers voldtar jeg konen din

– Tøffere enn mot Real Madrid
FCK-treneren tror det blir veldig vanskelig å ta poeng i kveldens Champions League-kamp mot Juventus.

– Sjansene er ikke store i noen av de to siste kampene, men med tanke på historikken er de større hjemme mot Real Madrid, sier Solbakken til TV 2.

Før kveldens oppgjør mot «Den gamle damen» i Torino er han mest glad for at laget hans fortsatt har noe spille for i begge de to siste kampene.

– Vi kunne ikke drømme om det da vi så hvilken gruppe vi hadde havnet i, med tre kvartfinalelag fra fjorårets Champions League.

Se intervju med Ståle Solbakken i videovinduet øverst i saken!

FC København ligger på tredjeplass i gruppe B før kveldens runde i Champions League, men det skal nok et lite mirakel til for at de danske drengene skal avansere til 8-delsfinalene.

Artikkelen fortsetter nedenfor bildet!

solbakken (Foto: Jens Nørgaard Larsen, © / LOCH)
solbakken (Foto: Jens Nørgaard Larsen, © / LOCH)

Et ørlite håp
Med uavgjort mot Juventus i kveld, er det fortsatt et ørlite håp. Vel å merke hvis Real Madrid gjør jobben hjemme mot tyrkiske Galatasaray. Tar vi utgangspunkt i det scenarioet, og i at det ender uavgjort i den siste kampen mellom Galatasaray og Juventus trenger «bare» FCK uavgjort hjemme mot Real Madrid den siste runden. Vinner enten Galatasaray eller Juventus i oppgjøret dem imellom, er derimot Champions League-eventyret over for Ståle Solbakken for denne gang.

Les også: Denne Braaten-missen kan bli skjebnesvanger for FCK
Les også: Chelsea videre til tross for nytt Basel-tap

Den tidligere FC Köln- og Wolverhampton-manageren har uansett gjort en god jobb etter at han for andre gang tok over trenerjobben i FC København i august.

– Det var hardt i starten. Vi lå sist i Superligaen og samtidig skulle vi spille tøffe kamper i Champions League. Nå er det litt mer ro i laget, men vi kan ikke slappe av. Vi skal gjøre alt for å holde oss i toppen, sier Solbakken, som nå tar med seg laget inn i en tøff kampperiode.

– Vi skal spille seks kamper på 18 dager. Det blir en viktig periode, konstaterer treneren.