northug cologna (Foto: Wiklund, Anders, © AW HL pak)
northug cologna (Foto: Wiklund, Anders, © AW HL pak)

Trener tror Cologna kan ta OL-gull

Northugs kanskje største konkurrent er fornøyd med utviklingen etter ankeloperasjonen.

Med ti uker igjen til OL, begynner det å haste for Northug-rival Dario Cologna.

Sveitseren gjennomgikk en ankeloperasjon fredag 15. november. Vanlig opptreningstid etter et slikt inngrep er seks til åtte uker.

I et intervju med Nordic Online oppdaterer hovedpersonen langrennsverdenen på sin egen status. Han er positiv til OL i Sotsji i februar.

– Det er fullt mulig, og jeg skal være i god nok form. Jeg går selvsagt glipp av noen renn, men hvis alt går etter planen kan jeg kanskje gå på ski like før nyttår, sier Cologna.

Les også: Fortvilet Cologna mister trolig Tour de Ski

27-åringen, som vant 15-kilometeren i Vancouver-OL i 2010, er fornøyd med utviklingen så langt.

– Foten er fortsatt litt hoven, men det ser greit ut. Jeg er fornøyd med utviklingen, i hvert fall med tanke på at jeg opererte for bare tolv dager siden. Nå gjelder det å bruke tiden godt, poengtererer Northug-konkurrenten.

Staking på kjelke
Cologna-trener Guri Hetland er optimistisk.

– Jeg tror han fortsatt kan ta OL-gull, sier hun til TV 2.

– Jeg har vært med ham i Sveits i to dager. Det går bra, men det vil ta tid. Vi satser på OL, og jeg tror det er realistisk at han er helt klar til det, sier Hetland.

De neste ukene blir det alternativ trening for Cologna.

– Vi har prøvd å være litt kreative. Vi har satt sammen et program med forskjellige treningsformer som man kan gjøre uten å involvere høyre ankel. Det vil si staking på kjelke, skiergometer, løping og gåing i vann og styrketrening. Han kan gjøre mye styrketrening på overkroppen, sier Hetland.,

– Ikke i form til OL
Om verdenscupåpning i Kuusamo kommende helg, har den nyopererte langrennsløperen følgende å si:

– Det blir spennende og jeg skal innrømme at det svir litt å ikke være der. Men jeg skal definitivt følge med på det som skjer.

Artikkelen fortsetter nedenfor bildet!

cologna (Foto: Anders Wiklund, © AW HL BJ**LON**)
cologna (Foto: Anders Wiklund, © AW HL BJ**LON**)

Det sveitsiske skiforbundet har tidligere gått ut og beroliget Cologna-fansen med at sveitseren ikke står i fare for å miste Sotsji-lekene.

Den uttalelsen er TV 2s langrennsekspert Fredrik Aukland enig i. Men at Cologna er tilbake i god form er lite sannsynlig, sa Aukland til TV 2 15. november.

– Det er ikke realistisk. Det er vanskelig å komme dit og vite at du kunne trent mer.