Petter Vaagan Moen og Thorstein Helstad (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Petter Vaagan Moen og Thorstein Helstad (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Helstad ferdig i Lillestrøm

Thorstein Helstad forlater Lillestrøm etter halvannen sesong på Åråsen.

36-åringen har takket nei til LSKs tilbud om en ny ettårskontrakt, skriver Romerikes Blad.

Lillestrøm ønsket i utgangspunket å beholde Helstad, men ga i det nye kontraktstilbudet angriperen et tilbud om halv lønn.

LES OGSÅ: Hemmelighetsfull Helstad ble matchvinner

Men vi må ivareta klubbens interesser på kort og lang sikt både når det gjelder økonomi og det sportslige.

– Thorstein kommer ikke til å forlenge med LSK. Med den kontrakten de har tilbudt ham, viser de ikke at de ønsker ham, sier Helstads agent Stig Lillejord til rb.no.

Ifølge Romerikes Blad hadde Helstad en årslønn på én millioner kroner på Åråsen. Tilbudet han fikk fra Åråsen-klubben skal ha vært langt unna det han hadde i lønn tidligere.

– Vi kan si veldig mye positivt om Thorstein, og vårt utgangspunkt var at vi ville ha med ham videre. Men vi må ivareta klubbens interesser på kort og lang sikt både når det gjelder økonomi og det sportslige. Hvis vi skulle ha med Thorstein videre, var utgangspunktet at vi måtte ha en spiss til. Med det som utgangspunkt, klarte vi ikke å bli enig om ny kontrakt. Vi velger derfor å gå hver vår vei, sier LSKs sportsdirektør Torgeir Bjarmann.

Også Fredrik Stoor må på jakt etter en ny arbeidsgiver. Den svenske høyrebacken blir ikke tilbudt ny kontrakt på Åråsen. Stoor spilte 44 seriekamper og totalt 51 kamper på sine to sesonger i LSK, mens Helstad denne sesongen spilte 16 kamper fra start og scoret fem mål.

Så langt i høst har LSK signert tre spillere. Magnar Ødegaard, Simen Kind Mikalsen og Marius Lundemo er alle spillere i alderen 19-20 år.