Solbakkens tøffeste fotballkamp

FC Københavns bortekamp mot Juventus onsdag blir ifølge Ståle Solbakken klubbens tøffeste oppgave i mesterligaen denne sesongen.

Selv om Juventus kun har spilt uavgjort hjemme mot Real Madrid og Galatasaray, mener Solbakken at de italienske mesterne er svært sterke hjemme i Torino. I serien så langt har Juventus vunnet alle sine seks hjemmekamper.

– På papiret er dette kanskje den vanskeligste av våre kamper. Juventus er i bra form og er sterke på hjemmebane. Juventus var best sist mot Real Madrid, men det ble bare uavgjort. Laget har vært litt uheldig i mesterligaen, og dette er en superviktig kamp for dem, sier Solbakken til klubbens nettsted.

Dessuten er den «gamle damen» sulten. Poenghøsten i mesterligaen er bare på tre poeng på fire kamper. Kampen i Parken for over to måneder siden endte 1-1.

– Vi sto ikke helt distansen den gangen. Vi var gode i 50 minutter, og så ble vi overkjørt den siste halvtimen. De har klassespillere på alle plasser og er et lag med stor L. Det vil si at de ikke har noen stjerner som ikke løper. Alle gjør jobben sin, offensivt som defensivt, sier Solbakken.

Daniel Braaten, som ble matchvinner da Galatasaray ble slått 1-0 hjemme i Parken, sliter med en lårskade og ble ikke med til Torino. Igor Vetokele sliter også med skade og er svært tvilsom. Dessuten har Rúrik Gíslason fått mageproblemer. (©NTB)