Blatter mener Qatar får ufortjent kritikk

Sepp Blatter, presidenten i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), mener VM-arrangør Qatar får ufortjent mye kritikk.

Det er særlig kritikken VM-arrangøren er blitt utsatt for i europeiske medier Blatter ikke liker.

Qatar har fått kritikk for mange forhold i forbindelse med at landet fikk fotball-VM i 2022. Det er framsatt korrupsjonsbeskyldninger i forbindelse med tildelingen av mesterskapet. Været med altfor høye temperaturer på sommerstid har gjort at VM trolig blir flyttet til vinteren, og Amnesty International har rettet sylskarp kritikk mot landet på grunn av de ulevelige forholdene utenlandske anleggsarbeidere som bygger VM-anleggene må utholde.

Den internasjonale spillerunionen har også lagt press på Blatter før å få løst en sak som involverer en fransk spiller. Zahir Belounis får ikke forlate Qatar på grunn av problemer rundt en kontrakt.

– Det er ikke rettferdig at internasjonale medier, og europeiske medier spesielt, tar opp saker som involverer et arabisk land og kommer med det ene angrepet etter det andre. Kritikken mot landet har vært svært sterk. Vi forsvarer Qatar, sa Blatter til representanter for asiatisk fotball under en tilstelning i Malaysia tirsdag.

– Vi har bestemt at VM i 2022 skal gå i et arabisk land. Den avgjørelsen forsvarer vi. VM kommer til å gå der det er bestemt, slo FIFA-presidenten fast. (©NTB)