KLART TALE:  Kjetil Strandbråten kommer med synspunkter om hoppsportens fremtid. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
KLART TALE: Kjetil Strandbråten kommer med synspunkter om hoppsportens fremtid. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Slik kan hoppsporten bli mer underholdende

TV 2s hoppsekspert Kjetil Strandbråten er klar på hva hoppsporten må gjøre for ikke å miste folket.

Oslo (TV 2 Sporten): – Jeg mener hoppsporten har to klare utfordringer. Vi har for mye stopp og avlysninger på grunn av vær og vind. Noe er selvsagt nødvendig for utøvernes sikkerhet, men mye skyldes ønske om hele tiden å skape rettferdighet for utøverne. Hoppsporten må tørre å fjerne seg fra det rettferdige og gå mer over til det som skaper underholdning for folk, sier Strandbråten i kveldens SportsdB18 på TV2 Sportskanalen.

– I tillegg er reglementet for komplisert. Før hadde vi lengde og stil. Og de som hoppet lengst vant stort sett. Slik er det ikke nå. Nå har lengde, stil, vind og fart. Det blir for komplisert for folk, fortsetter TV 2s hoppekspert.

LES OGSÅ: Russisk gull i Sotsji-OL gir bonusfest

– Jeg har snakket med mennesker som er mye bedre enn meg på dramaturgi som mener at det at vi har så mange faktorer gir sporten et stort potensial.

– Må sørge for sikkerheten
Sportsjef Clas Brede Bråthen mener det viktigste med vindreglementet er å ivareta hoppernes sikkerhet – og at de mange resultatfaktorene bør og kan brukes til noe positivt.

– Jeg har snakket med mennesker som er mye bedre enn meg på dramaturgi som mener at det at vi har så mange faktorer gir sporten et stort potensial. Hvis dette blir formidlet riktig, tror jeg dette er bra og kan gi sporten en unik posisjon, sier Bråthen.

– Men er sporten forståelig nok for folket?

– Ja, hvis reglene blir forklart på riktig måte. Da tror jeg ikke det er så vanskelig, sier Bråthen.

Uenig med Bråthen
Halvor Persson, som var norsk landslagshopper på 80-tallet og nå jobber med hopp på NTG på Lillehammer, er uenig med Bråthen.

– Jeg opplever stadig folk som kommer bort til meg fordi de ikke skjønner noe som helst av hva som foregår i hoppsporten nå. Det blir for mange faktorer å forholde seg til. Noe må skje, fastslår Persson.

I tillegg til Strandbråten, Bråthen og Persson, er VG-journalist Bjørn Arne Johannesen i panelet i SportsdB18 klokken 18.00 og 20.00 på TV 2 Sportskanalen tirsdag kveld.