VANT IGJEN: Thomas Ulsrud og lagkameratene på curlinglandslaget. (Foto: JONATHAN HAYWARD/Pa Photos)
VANT IGJEN: Thomas Ulsrud og lagkameratene på curlinglandslaget. (Foto: JONATHAN HAYWARD/Pa Photos)

Ulsrud og co. stormer videre i curling-EM

Det norske herrelaget smadret Finland tirsdag.

Se curling-EM direkte på TV2 Sportskanalen

Dagens EM-kamp var avgjort allerede etter sju omganger. Etter en liten skjønnhetsfeil i første omgang der Finland fikk to poeng, kom Ulsrud voldsomt tilbake med tre poeng i den neste. Deretter hadde Norge full kontroll på finnene og tok sin sjette seier på rad i curling-EM.

Etter finnenes offensive start, det var det aldri noen tvil om hvem som skulle vinne. Kampen endte 10-4, og de blåhvite ga seg etter syvende omgang da Thomas Ulsrud sikret tre poeng for vertslandet.

Den det var Ulsrud-makker Torger Nergård TV 2s ekspert lot seg imponere mest over på isen.

– Nergård har spilt fantastisk i mesterskapet. Jeg vet ikke om jeg har sett ham bedre, sier TV 2s curlingekspert Sander Rølvåg.

Norge er sammen med Danmark, som slo Frankrike 9-2, ubeseiret. EMs to beste lag så langt møtes tirsdag ettermiddag i den sjuende runden.

– Vi hadde god kontroll. Jeg synes Finland spilte mye bedre enn resultatene har vist. De fikk dårlig betalt, mens vi er veldig trygge på oppgavene. Jeg gleder meg til å møte danskene, sier skipper Thomas Ulsrud.

Scoringsstatistikken viser at de norske mennene har truffet på over 90 prosent av det de prøver på.

– Gutta spiller fantastisk curling for øyeblikket. Jeg får greie oppgaver til slutt, så jeg har en god følelse, sier Ulsrud.

De norske curlinggutta er virkelig i slag og har fått inn toppformen til mesterskapet. Seks seire på seks forsøk og Norge seiler opp som en av favorittene til å vinne mesterskapet. Laget tapte finalen mot Sverige i EM i 2012.

Se curling-EM direkte på TV2 Sportskanalen