Suzann Pettersen (Foto: SAM GREENWOOD/Afp)
Suzann Pettersen (Foto: SAM GREENWOOD/Afp)

Tutta får Idretts-Norges mest lukrative personlige avtale

Suzann Pettersen har sikret seg en lukrativ langtidskontrakt, og blir ambassadør for verdens største sportsmerke når hun legger køllene på hylla.

Naples, Florida (TV 2): Golfstjernen har lagt bak seg sin beste sesong noensinne – det bærer frukter også økonomisk.

Tutta signerer nå tidenes største sponsoravtale for en norsk idrettsutøver med utstyrsgiganten Nike.

Den gamle kontrakten, som var verdt opp til ti millioner kroner i året, er etter det TV 2 erfarer kraftig forbedret. Noe som gjør den til Idretts-Norges mest lukrative personlige avtale.

32-åringen avslører avtalen i et intervju med TV 2 på fasjonable Ritz Carlton Golf Resort i pensjonistenes ferieparadis Naples, Florida, der hun nyter sin første feriedag etter en lang sesong.

– Jeg kan gledelig si at vi er blitt enige. Vi har fått på plass en unik avtale, som jeg er veldig fornøyd med, og Nike er veldig fornøyde med, smiler hun.

Tøffe forhandlinger
I kulissene av godt spill på banen har Pettersen forhandlet frem den mest omfattende avtalen i kvinnegolfens historie. Etter lange runder med diskusjoner er Tutta lettet over å forlenge med selskapet hun har vært en frontfigur hos i seks år allerede.

– Vi har vært i forhandlinger i hele høst, i og med at kontrakten min var klar for fornyelse. Det kunne også gått andre veien, for da vi startet sto vi ganske langt fra hverandre for å være helt ærlig. Så jeg var forberedt på det, forklarer hun.

Vi har fått på plass en unik avtale, som jeg er veldig fornøyd med.

– Det ligger selvfølgelig god økonomi i bunn, men for meg er det viktigste kanskje at jeg slapp å bytte utstyrsleverandør. Det er utrolig mye arbeid som ligger i bånn og jeg har vært med på mye produktutvikling de siste tre årene – det er kult å få fortsette den prosessen.

Blir ambassadør
Tutta ønsker ikke å gå ut med hvor mye avtalen er verdt i kroner og øre, men legger ikke skjul på sin tilfredshet. Særlig det at kontraktens varighet strekker seg inn i pensjonisttilværelsen er hun fornøyd med.

– Den er unik på alle områder, det er en mye lenger avtale enn jeg noen gang har hatt. Om jeg skal spille golf for alltid vet jeg ikke, men å bli ambassadør for dem i etterkant av min egen karriere er en kul rolle og et kult ansvar å ta på seg. I hvert fall for en bedrift som Nike, forklarer verdenstoeren.

Tutta sikter foreløpig mot OL i Rio i 2016 som en mulig sluttstrek for karrieren, men har ikke helt bestemt seg.

– Jeg gleder meg veldig til OL, det er bare tre år til og tida går fort når man har det gøy. Jeg våkner opp hver morgen og har lyst til å gå ut der og yte enda bedre, og så lenge det er sånn ønsker jeg ikke å sette noe endelig tidspunkt for når jeg vil gi meg.

Stjerne med Tiger
Ambassadørrollen innebærer at hun skal være en av selskapets viktigste ansikter utad også etter karriereslutt. Nike har i dag blant andre golfstjernene Tiger Woods og Rory McIlroy i stallen.

– Det er en veldig tillitserklæring fra Nike. Det er verdens beste selskap å være i som utøver uavhengig av idrett. I golf ønsker de å være best, jeg ønsker å være best og det føler jeg er en fellesnevner. Også et det et merkevare som et forbundet med de aller, aller beste, sier hun.

Er det noe som kjennetegner Suzann Pettersen er det nettopp at hun er en perfeksjonist, som daglig strever etter å oppnå målet om å bli verdens beste golfer.

Med Nike på laget de kommende årene kan Oslo-jenta trygt bruke alle kreftene sine på å nå den drømmen.