WBA rotet bort derbyseieren

To Shane Long-scoringer ga West Bromwich en drømmestart mot Aston Villa, men gjestene slo tilbake og berget 2-2 i Premier League mandag.

HERJET: Shane Long. (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)

Etter ti minutter så lokaloppgjøret ut til å gi Villa-manager Paul Lambert en marerittkveld. Samtidig lignet Long en stjernespiss etter å ha levert to vakre scoringer bak bortelagets målvakt Brad Guzan.

Se scoringene i videovinduet øverst i saken!

Allerede i det tredje minuttet slo iren til for første gang. Han dempet en langpasning fra Chris Brunt, dro av Nathan Baker og klinket ballen inn i hjørnet.

Mer Long-magi ble det åtte minutter senere. Leandro Bacuna slo en utilgivelig tversoverpasning som spissen kunne snappe. Igjen ble Baker rundingsbøye før WBAs nummer ni vippet ballen forbi Guzan.

Villa hang bedre med utover i omgangene, men vertene var stadig giftige før hvilen. Long fikk et par sjanser til å bli den tredje irske spilleren med hattrick i Premier League. Det har kun Robbie Keane og Leon Best klart tidligere.

Etter hvilen kjørte gjestene full gass i jakten på poeng. Og halvveis i annen omgang lyktes de. Bacuna slo inn, og innbytter Andreas Weimann headet videre til Karim El Ahmadi, som fikk løftet ballen over Boaz Myhill til 1-2.

Kvarteret før slutt dukket Ashely Westwood opp med en sjelden scoring. Etter en dødball kunne han klinke til fra 20 meter. Myhill var sjanseløs på suseren som snek seg inn ved keeperens venstre stolpe.

Dermed kunne lagene ta med seg hvert sitt poeng fra derbyet. På tabellen er det også nærmest «uavgjort» mellom WBA og Villa. Begge har 15 poeng og er henholdsvis nummer 11 og 12.