SKYLDER MIDDAG? Carlo Ancelotti mener Arsene Wenger skylder ham en bedre middag. (Foto: Sean Dempsey/Pa Photos)
SKYLDER MIDDAG? Carlo Ancelotti mener Arsene Wenger skylder ham en bedre middag. (Foto: Sean Dempsey/Pa Photos)

– Wenger skylder meg en bedre middag på grunn av Özil

Carlo Ancelotti er ikke overrasket over Mesut Özils suksess i Arsenal og Premier League.

Mange ble overrasket da Arsenal maktet å sikre seg underskriften til Real Madrids playmaker Mesut Özil for 420 millioner kroner i sommer.

Özil har storspilt for ligaleder Arsenal i sesongstarten og markert seg som en av Premier Leagues beste spillere hittil.

Real Madrids trener Carlo Ancelotti er ikke overrasket over tyske Özils suksess på «balløya».

LES OGSÅ: Arsenal og Özil stormer videre: – Vi skal bli værende på tabelltoppen

– Arsenal gjør det veldig bra, men vi har selvsagt hjulpet dem. Arsene Wenger skylder meg en bedre middag, for vi ga dem jo Özil

– Wenger skylder meg en bedre middag
– Arsenal gjør det veldig bra, men vi har selvsagt hjulpet dem. Arsene Wenger skylder meg en bedre middag, for vi ga dem jo Özil, sier Ancelotti i et intervju med Marca.

Ancelotti, som tidligere har ledet Chelsea til topps i Premier League, har fått mye kritikk for at han lot Özil forlate Bernabeu.

Italieneren forsvarer imidlertid salget, og sier at han var alene om å ta avgjørelsen om selge den tyske assistkongen.

– Det var min og ingen andre sin avgjørelse. Da vi kjøpte Gareth Bale ville jeg fått det vanskelig med å finne en posisjon til Özil i laget. Og Özil er en type spiller som bør spille hver kamp, fastslår Ancelotti, som ikke tror Arsenal lykkes med å vinne Premier League denne sesongen.

– Akkurat nå er det veldig jevnt i Premier League. Men min mening er at Manchester City har det sterkeste laget, mener han.

54-åringen er kjent for å være en «gentleman»-manager og havner nesten aldri på kant med sine egne spillere. Men i løpet av tiden i Chelsea røper Ancelotti nå at en ikke navngitt spiller fikk ham til å miste besinnelsen totalt.

– Jeg har aldri opplevd noen problemer med mine spillere. Det har kun skjedd én gang i Chelsea. En spiller viste meg ikke respekt, og jeg ønsket å drepe ham. Men det var ikke mulig, siden spilleren var klubbens eiendom, og derfor kan du ikke gjøre det, sier Ancelotti med et smil til den engelske avisen The Daily Mirror.

LES OGSÅ: Her er Özil-statistikken som får Arsenal-fansen til å juble

HERJET: Mesut Özil herjet med Napoli. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
HERJET: Mesut Özil herjet med Napoli. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

– I Real Madrid må du vinne kamper med stil. Det er ikke nok å kun vinne kamper her. Se for eksempel på Fabio Capello, som fikk sparken etter at han ledet Real Madrid til topps i La Liga

– Vi skal vinne med stil
Real Madrid ligger for øyeblikket på tredjeplass i La Liga - seks poeng bak ligaleder Barcelona. Lykkes Ancelotti med å vinne La Liga med Real Madrid vil han ha vunnet seriegull i fire nasjoner.

Ancelotti ønsker imidlertid først og fremst å vinne fotballkamper med stil.

– Fansen til Real Madrid ønsker ikke bare å vinne kamper. De ser på hvordan laget spiller. I Real Madrid må du vinne kamper med stil. Det er ikke nok å kun vinne kamper her. Se for eksempel på Fabio Capello, som fikk sparken etter at han ledet Real Madrid til topps i La Liga. Chelsea var et mer fysisk lag, men her i Real Madrid er de tekniske ferdighetene til spillerne best i verden, forklarer Ancelotti.