frydenbø (Foto: Hommedal, Marit)
frydenbø (Foto: Hommedal, Marit)

Brann-fansen jubler for 500 ståplasser

– Dette er helt strålende.

I dag kom meldingen om at Frydenbø-tribunen, der kjernen av Brann-fansen holder til, på Brann Stadion skal gjennomgå en aldri så liten ansiktsløftning foran neste sesong.

500 seter skal bort, og erstattes med en ny ståtribune. Det er som vakre Grieg-toner i Bataljonen-leder Roger Lillebøe-Hansen sine ører.

– Dette er helt strålende. Vi har snakket om og jobbet for dette i flere år. Nå blir drømmen endelig realisert, sier supporterlederen til TV 2.

– Fungerer godt i utlandet
Han mener Bataljonen skal ha mye av æren for at det som er i ferd med å skje.

– Sammen med klubben så vi at mulighetene var der, og vi har jobbet hardt opp mot Fotballforbundet for å få tillatelse til å gjennomføre disse endringene.

Les også: Walstad ferdig i Brann

Han forteller videre at Bataljonen uansett alltid står oppreist på kamp, men at setene har ført til at det hele har blitt litt trangt og lite intimt.

– Vi ser stadig vekk bilder fra utenlandske fotballstadioner der det fungerer veldig bra med ståtribuner. Stemningen blir bedre, sier Lillebøe-Hansen.

Norges Fotballforbund har allerede vært på sin første befaring i Bergen og er positive til tiltaket.

Økt kapasitet
Salgssjef for privatmarkedet i SK Brann Dag Frode Algerøy håper at den nye ståtribunen kan føre til at flere sangglade Brann-fans tar turen til Stadion neste sesong.

– Det har hele tiden vært supporternes ønske, og det har vi lyttet til. Vi håper de bruker denne nyheten til å rekruttere og engasjere nye syngende supportere som ønsker å bidra til en god ramme rundt Branns kamper på Stadion, sier Algerøy til Brann.no.

Han legger til at stadionendringene også fører til større tilskuerkapasitet.

– Det endelige tallet skal fastsettes av NFF, men vi vet allerede at ståtribunen vil øke kapasiteten, sier salgssjefen.

– Ny tribune og trenerskifte, hvordan gjør Brann det i 2014, Roger Lillebøe-Hansen?

– Det blir gull, det!