montasje
montasje

Jespersen tilbake på landslaget – ett år etter totalslakten

Marthe Kristoffersen er vraket til sesongåpningen i Kuusamo.

Det ble klart da uttaket til sesongens første verdenscuprenn ble offentliggjort mandag. Mandagens tropp er viktig med tanke på hvilke signaler landslagsledelsen sender til utøverne inn i den viktige OL-sesongen.

På kvinnesiden har landslagssjef Vidar Løfshus funnet plass til Marit Bjørgen, Therese Johaug, Astrid Urenholdt Jacobsen, Celine Brun Li, Ingvild Flugstad Østberg, Maiken Caspersen Falla, Vibeke Skofterud, Heidi Weng, Kristin Størmer Steira og Kari Vikhagen Gjeitnes.

Løfshus har derimot ikke funnet plass til Marthe Kristoffersen. På Beitostølen ble 24-åringen nummer elleve på 10 kilometer klassisk, og sjuende best på samme distanse i fristil. Det holdt ikke til en plass i neste helgs internasjonale åpningsrenn.

Gi din stemme: Hvem av skistjernene har den tøffeste autografen?

Jespersen tilbake etter totalslakt
På herresiden er Martin Johnsrud Sundby, Eldar Rønning, Sjur Røthe, Finn Hågen Krogh, Øystein Pettersen, Eirik Brandsdal, Ola Vigen Hattestad, Pål Golberg, Chris Jespersen, samt brødrene Petter og Tomas Northug uttatt.

Dermed får Chris Jespersen revansje etter å ha blitt utelatt fra uttaket for ett år siden – til tross for seier under den nasjonale åpningen i 2012.

– Jeg var dritskuffet, sa Jespersen til TV 2 da.

Les også: Bitter Jespersen totalslakter VM-uttaket: – Kompisgjeng
Les også: Galgenhumoristisk Northug tror Johaug hadde slått ham

I januar var Jespersen igjen på krigsstien da han ikke var blant de tolv navnene som ble tatt ut til VM i Val di Fiemme. Den gang varslet han sofaboikott.

– Hvis det ender opp med at Northug ikke går, og at Gjerdalen eller Eliassen får gå, så sitter jeg ikke akkurat og smiler foran tv-en. Da gidder jeg ikke å se på, sa Jespersen til TV 2.

Mandag har pipen fått en langt lystigere lyd. Jespersen er forbi nettopp Tord Asle Gjerdalen og Petter Eliassen i køen.

– Dette var veldig gøy. Nå er jeg bare glad for å bli tatt ut. Målet er å kjempe helt i teten, sier Jespersen til TV 2.