PÅ BENKEN: Juan Mata må stort sett finne seg en plass på benken når Chelsea spiller. (Foto: Andrew Matthews)
PÅ BENKEN: Juan Mata må stort sett finne seg en plass på benken når Chelsea spiller. (Foto: Andrew Matthews)

Sjekk mandagens fotballrykter: – Mata vil bort for å redde VM-plassen

Og Manchester United og Liverpool kikket på «Mini-Messi». Les dagens fotballrykter.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk | altomfotball.no

Følg overgangene i vårt overgangssenter – 24 timer i døgnet!

Overgangsvinduet stengte 2. september.

Men ikke alle klubber fikk på plass alt de ville ha innen fristen.

Spekulasjonene er i full gang om hvem som kommer til å flytte på seg på nyåret.

Juan Mata begynner å få panikk for at han skal miste plassen sin i Spanias VM-tropp. I helgen fikk han ikke en gang en plass på benken til Chelsea da West Ham ble slått 3-0. Playmakeren er blitt kåret til årets spiller i Chelsea de to siste sesongene, men etter at Jose Mourinho overtok som manager, er han degradert til stallfyll. Så langt har han startet fem av tolv ligakamper denne sesongen. Ifølge Daily Express følger Juventus, Atletico Madrid og Paris Saint-Germain nøye med hva som skjer på Stamford Bridge, og alle tre klubbene lover mye mer spilletid dersom Mata vil komme til dem.

Les også: Ernemanns drømmetreff er årets scoring
Les også: Se Hoseths tale til Molde-fansen

Tottenham gjorde sitt ytterste for å kvitte seg med Emmanuel Adebayor i sommer. Men togoleseren hadde ingen planer om å gi opp sin fyrstelige gasje på White Hart Lane bare for å få litt spilletid et annet sted. Og nå kan det bli dyrt for Spurs. For dersom Adebayor fortsatt er i klubben når det neste overgangsvinduet stenger, så må klubben betale Manchester City 14 millioner kroner, som igjen City må overføre til Adebayor som en bonus for at han gikk ned i lønn da han dro til Tottenham, skriver Metro. Og nå har André Villas-Boas tatt en bit av det sure eplet og begynt å gi Adebayor spilletid. For selv om Adebayor knapt husker hvor målene står i Premier League, så er han ikke spesielt mindre effektiv en «superspissen» Roberto Soldado, som kan skryte på seg ett spillemål på sine tolv første Premier League-kamper.

Spurs brukte sommeren på å samle sammen en god bunke med kantspillere for å fylle hullet etter Gareth Bale. Klubben har i øyeblikket Aaron Lennon, Lewis Holtby, Andros Townsend, Nacer Chadli, Gylfi SigurdssonChristian Eriksen og Erik Lamela i stallen, men hullet er der fortsatt. Nå skal Diego Perotti hentes fra Sevilla, skriver Daily Mirror. Eneste problemet for Villas-Boas er at han ikke kan bruke åtte kantspillere samtidig.

Artikkelen fortsetter under bildet.

NOK EN BALE-ERSTATTER: Diego Perotti er den neste Tottenham skal hente for å erstatte Gareth Bale. (Foto: Marcelo del Pozo/Reuters)
NOK EN BALE-ERSTATTER: Diego Perotti er den neste Tottenham skal hente for å erstatte Gareth Bale. (Foto: Marcelo del Pozo/Reuters)

Den franske midtbanekrigeren Yann M'Vila har vært koblet til ulike engelske klubber i flere år, men han valgte å dra til russiske Rubin Kazan da han forlot Rennes. Liverpool-fansen fikk stjerner i øynene da det begynte å sirkulere bilder av M'Vila som var til stede på byderbyet mot Everton lørdag, skriver Daily Mail. Men 23-åringen var i Liverpool på besøk hos barndomskompisen Mamadou Sakho, og ikke for å ha samtaler med de røde. Så noen overgang i januar virker ikke veldig sannsynlig.

Les også: Stoke rystes av sex-skandale: – Spillere forgrep seg på juniorer på 80-tallet
Les også: TV 2s studiogjeng mener Rooney burde vært utvist: – Vi har et regelverk

Arsenal har lenge vært på keeperjakt. Men denne er nok tonet noe ned etter Wojciech Szczesnys gode start på sesongen. Borussia Mönchengladbachs sisteskanse Marc-André ter Stegen er et av navnene som er satt i forbindelse med The Gunners. 21-åringen nekter å skrive ny kontrakt med bundesligaklubben, og forsvinner trolig til sommeren. Nå har tidligere Arsenal-keeper Jens Lehmann rådet ter Stegen til ikke å dra til Arsenal. Han mener unggutten skal dra til Barcelona dersom muligheten byr seg, skriver Daily Express.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KEEPERTALENT: Marc-André ter Stegen er bare 21 år gammel, men har allerede landskamper for Tyskland. (Foto: Martin Meissner/Ap)
KEEPERTALENT: Marc-André ter Stegen er bare 21 år gammel, men har allerede landskamper for Tyskland. (Foto: Martin Meissner/Ap)

West Ham har gitt begrepet «desperat spissjakt» en helt ny dimensjon i vinter. Med Andy Carroll ute med skade, har klubben satt sin lit til målmaskiner som Mladen Petric, Carlton Cole, Modibo Maiga og Ricardo Vaz Te denne sesongen. Nå har manager Sam Allardyce sjekket reservelagsligaen for å finne en skikkelig måltjuv, og på Evertons reservelag fant han Nikica Jelavic, skriver Daily Mirror. Kroaten har scoret 16 mål på 56 Premier League-kamper, og selv om det er nesten ni måneder siden sist han scoret, vil han gi The Hammers etterlengtet målteft.

Les også: Høiland erter Rosenborg: – Jeg spilte med sølvsko, slik at de fikk se hvilken medalje de skulle få
Les også: Se Manchester Citys scoringsshow mot Tottenham

Tony Pulis fikk en perfekt start på karrieren som Crystal Palace-manager med seier over Hull. Nå har han analysert seg frem til at The Eagles trenger en mann som scorer mål. Men speiderapparatet hans leter andre steder enn Allardyce, og Pulis har andre krav til en målscorer enn det «Big Sam» har. Derfor går nå Pulis for Blackburn-spissen Jordan Rhodes, som nærmest ikke kan unngå å score mål i lavere divisjoner. Nå vil Pulis slippe ham løs i Premier League, melder Daily Mirror.

Artikkelen fortsetter under bildet.

MÅLMASKIN: Få spillere scorer mer i engelsk fotball enn Jordan Rhodes. (Foto: Clint Hughes/Pa Photos)
MÅLMASKIN: Få spillere scorer mer i engelsk fotball enn Jordan Rhodes. (Foto: Clint Hughes/Pa Photos)

AIK-vingen Nabil Bahoui er blitt en ettertraktet herremann i Premier League. Ifølge Daily Express er hele fire klubber interessert i 22-åringen. Crystal Palace, Sunderland, Everton og Cardiff skal alle ønske seg Bahoui i januar.

Les også: Bellamy: – Både Ferguson og Moyes ville kjøpe meg
Les også: Kun disse fem lagene er dårligere offensivt enn Spurs

17 år gamle Ryan Gauld har fått navnet «Mini Messi» av Dundee United-fansen. Og den skotske Premier League-klubben har innsett at de neppe får beholde ham veldig lenge. I helgen hadde både Manchester United og Liverpool speidere på plass da Gauld hadde fire målgivende pasninger i 4-1-seieren over Partick Thistle, skriver Daily Mirror. Nå håper Dundee United å få rundt 60 millioner kroner for juvelen sin. Noe som vil gjøre ham til klubbens dyreste salg gjennom tidene. Rekorden innehar en viss Duncan Ferguson, som ble solgt til Rangers for drøyt 45 millioner kroner i 1993.

SUPERTALENT: Dundee Uniteds Ryan Gauld står på flere storklubbers ønskeliste. (Foto: Jeff Holmes/Pa Photos)
SUPERTALENT: Dundee Uniteds Ryan Gauld står på flere storklubbers ønskeliste. (Foto: Jeff Holmes/Pa Photos)