Pacquiao besøker tyfonofre

Manny Pacquiao er fortsatt helt på Filippinene. Han er tilbake på boksetoppen også, og en av de nærmeste dagene skal han besøke tyfonrammede Tacloban.

Det var denne byen og området rundt som ble hardest rammet av tyfonen Haiyan. Etter seieren over Brandon Rios søndag la ikke Pacquiao skjul på at et besøk til katastrofeområdet var førsteprioritet for ham.

Han sa også etter kampen at han håpet seieren hans ga filippinerne som var hardest rammet av tyfonen, håpet og optimismen tilbake.

– Jeg vet ikke akkurat når jeg kan komme til Tacloban, men så snart det er praktisk mulig skal jeg besøke tyfonofrene der. Det er viktig for meg, sa verdensmesteren i weltervekt i World Boxing Organization (WBO).

Kampen mot Rios ble sendt direkte på storskjermer på fire forskjellige steder i den tyfonrammede byen. For en stakket stund glemte tyfonofrene den tragedien som rammet dem og gledet seg over den suverene seieren Pacquiao, den kanskje mest populære idrettsutøveren på Filippinene, sikret seg.

– Jeg ville helst ha dratt til Tacloban like etter at katastrofen rammet, men det var umulig. I stedet fikk jeg medarbeiderne mine i parlamentet til å bistå i hjelpearbeidet, sa han. (©NTB)