Spillerprotest
Spillerprotest

Her setter fotballstjernene seg ned før kampstart

Flamengo- og Corinthians-spillerne med protest mot kampprogrammet i Brasil.

Før kampstart på søndagens TV 2 Sportskanalen-sendte Brasileiro-kamp mellom Flamengo og Corinthians var det en spesiell og uvanlig hendelse.

Alle spillerne satte seg nemlig ned på gresset rundt midtsirkelen på mektige Maracanã.

Bakgrunnen for hendelsen er en organisert protest fra brasilianske spillere mot kampoppsettet denne sesongen.

Se de uvanlige bildene i videovinduet øverst!

Les også: Se fem drømmemål fra brasiliansk fotball

VM sørger for tettere kampprogram
Spillerne mener den brasilianske fotballkalenderen har for tett kampprogram. De krever færre kamper, en lengre forsesong og mer innflytelse i beslutningene om hvordan Brasileiro skal spilles.

Problemene startet da Brasil ble tildelt fotball-VM i 2014. Ettersom mesterskapet begynner i juni neste år, er den brasilianske serien nødt til å avsluttes én måned tidligere enn vanlig. Det betyr et betydelig tettere kampprogram enn spillerne er vant til. Blant annet må flere kamper spilles på vanlige ukedager, melder ESPN.

Tidligere denne måneden markerte samtlige spillere, i tillegg til en rekke supportere og TV-kjendiser, den samme protesten i forbindelse med en serierunde. Dog med forskjellige uttrykk.

Se kampen i opptak på TV 2 Sumo!

Varsler mer protester
I kampen mellom São Paulo og Flamengo bare trillet spillerne ballen seg mellom det første minuttet, mens spillerne i kampen mellom Criciuma og Atlético Paranaense sto urørlige med armene i kors det første minuttet.

Det brasilianske fotballforbundet (CBF) har foreløpig ikke vist vilje til å etterkomme kravene. Spillerne har derfor varslet at protestene vil tilta i styrke utover i sesongen.

– CBF må ta affære og høre på forslag om forbedringer for alle brasilianske klubber. Våre protester vil øke hver eneste uke, helt til vi får et offisielt svar, melder spillernes interesseorganisasjon, Common Sense FC, i en pressemelding.

PS! Flamengo vant for øvrig kampen 1-0, etter scoring av Paulinho.

SATTE SEG NED I PROTEST: Spillerne i kampen
  mellom Fluminense og Corinthian.
SATTE SEG NED I PROTEST: Spillerne i kampen mellom Fluminense og Corinthian.