SESONGENS FJERDE SEIER: Suzann Pettersen vant LPGA turneringen på Taiwan. (Foto: Wally Santana, © WS MY**TOK**)
SESONGENS FJERDE SEIER: Suzann Pettersen vant LPGA turneringen på Taiwan. (Foto: Wally Santana, © WS MY**TOK**)

Tutta om knallåret 2013: – Ikke min beste sesong

Tross en resultatmessig kanonsesong lar ikke Suzann Pettersen seg rive med.

Naples, Florida (TV 2): Med en 29. plass fikk Suzann Pettersen fikk en skuffende avslutning på 2013-sesongen, som likevel har vært hennes beste noensinne. Nå skal hun bruke andreplassen på verdensrankingen som motivasjon gjennom vinteren.

Det er en skuffet, men fattet Tutta som møter TV 2 etter at årets siste konkurranseputt er satt. Å ende så langt nede på resultatlista i Naples var ikke planen i sesongavslutningen

– Jeg må prøve å legge denne uka her bak meg så raskt som mulig. Det har vært ubalanse i systemet. Det har vært stang ut og jeg har ikke fått godfølelsen, så det er litt kjipt å avslutte med den følelsen, men jeg kan ikke la det ødelegge for hva som har vært en bra sesong, forklarer Tutta.

Les også: Tutta langt etter: – Jeg spiller med håndbrekket på

– En bra, men ikke den beste sesongen
For det har vært hennes beste år resultatmessig, med Major-triumfen i Evian Masters og seieren i Solheim Cup som to høydepunkt. Men det vil hun ikke dvele ved.

– Mange vil si det har vært din beste sesong?

– Det vil jeg ikke si. Det har vært en bra sesong og jeg kommer til å fortelle deg når det har vært min beste sesong.

– Å, så den har du ikke hatt enda?

– Nei, parerer hun kontant. Før hun presiserer:

– Det har vært veldig mye bra, men det er nesten sånn jeg forventer av meg selv når jeg er frisk og rask. Kanskje ikke noen overleveranse av seiere, men det har vært 12 solide måneder og jeg er ikke misfornøyd altså. Men heller ikke vunnet i Lotto!

Les også: Tutta klatret syv plasser
Les også: Suzann Pettersen åpnet med par i Florida

Lar seg motivere
Hun klarte ikke å ta igjen Sørkoreanske Inbee Park på verdenstoppen. Nå skal det brukes som motivasjon gjennom vinteren.

– Jeg føler jeg har tatt et stort jafs på de foran meg siden sommeren, så sånn sett er det kanskje like greit å være nummer to. Jeg har vært en evig toer i hele mitt liv, så, ler hun.

– Men det er digg å vite at man har noe å jobbe etter.

– Hva blir hovedfokus?

– Alt har egentlig vært veldig bra. Ballstrikingen min er bra, så jeg vil ikke si at jeg skal overdramatisere og overjustere masse.

Nå venter ferie på 32-åringen.

– Jeg skal ta mye fri i desember og skal være mye hjemme i Norge. Så blir det «på'n» igjen i januar og februar, og forhåpentligvis i godt slag når neste sesong begynner.