Tutta og Magnus Carlsen (Foto: SCANPIX)
Tutta og Magnus Carlsen (Foto: SCANPIX)

Tutta om Carlsen til TV 2: – Han er eventyrlig

Suzann Pettersen mener de to har flere likhetstrekk, men tror sjakkongen er hakket smartere enn henne selv.

Naples, Florida (TV 2): Suzann Pettersen avsluttet den avsluttende runden godt i den siste LPGA-turneringen i 2013-sesongen, men drømmen om å kapre førsteplassen på verdensrankingen er utsatt – hvert fall til neste år.

– Mer avansert enn jeg trodde
At Norge på fredag fikk en annen verdensener har hun derimot fått med seg.

– Jeg har fulgt med litt og har lært meg et par flere trekk i sjakk enn det jeg kunne før. Jeg ble hektet av å se den dokumentaren om han, det gjorde et inntrykk på meg som var mye dypere enn det jeg trodde – til hans fordel da, smiler Tutta når TV 2 møter henne i finværet i Florida.

– Hva trodde du fra før?

– Jeg vet hvert fall hvordan en sjakkspiller tøyer nå, hehe. Det var mer avansert enn jeg trodde og veldig mye mer arbeid. Historien viser seg gang på gang, hardt arbeid over tid er det som gir resultater og han er et eventyrlig eksempel på akkurat det, mener Pettersen.

To unorske idrettshelter
Magnus Carlsen overrasket mange med sin uredde og offensive holdning før VM-kampene i India. Han uttalte blant annet at han var skråsikker på seier.

Også golfstjerna har vist at hun har en noe unorsk mentalitet gjennom sin lange og suksessfulle karrière på LPGA-touren. 32-åringen tror de to har noen fellestrekk.

– Jeg har aldri møtt ham, men utenfra virker han å være tapper. Ønsker å bli bedre, han gjør alt for å lære nye trekk, og plukke opp informasjon der det er mulig. Det er en vinner verdig, beskriver hun.

Vil gjerne møte Carlsen
At Carlsen nå skal i gang med et mer omfattende sponsorarbeid, deriblant en forlengelse av avtalen med G-Star som selskapets frontfigur, er godt kjent. Det er derimot hemmelig hvem som blir klesmerkets kvinnelige trekkplaster. Sist gang var det skuespilleren Liv Tyler som poserte med Carlsen på reklameplakater verden over.

Tutta lanserer i en spøkefull tone seg selv som kandidat:

– Det er meg det, har du ikke fått med deg det? De to norske utenfor Norge, ler hun.

– Spøk til side, er det en fyr du kunne tenkt deg å møte?

– Det hadde vært hyggelig å møte Magnus. Jeg vet ikke om vi hadde hatt så mye felles innenfor topplokket, men vi kunne sikkert hatt en hyggelig samtale, gliser Pettersen – og mer enn antyder at sjakkgeniets intellektuelle kapasitet nok overgår hennes egen.

Hun er neppe alene om å sitte med den følelsen.