Magnus Carlsen    (Foto: SCANPIX)
Magnus Carlsen (Foto: SCANPIX)

Her vinner Mester-Carlsen igjen - i fotball og basket

Sjakkmesteren slo den norske pressen i begge disipliner.

Chennai, India (TV 2): Den store sjakkduellen i Chennai er over, men som kjent kan den nybakte verdensmesteren bite fra deg i både fotball og basket i tillegg. Derfor inviterte Team Carlsen, med blant andre Carlsens sekundant Jon Ludvig Hammer og tidligere volleyballstjerne Jan Kvalheim, norsk presse til kamp på en nærliggende skole i Chennai.

– Jeg må jo si jeg har mest tro på oss. Vi har et par nøkkelspillere, sa Hammer lurt til TV 2 like før kampstart.

Det har ikke vært enkelt å få tilgang til Carlsen under verdensmesterskapet i Chennai, men søndag fikk pressen komme nærmere på 22-åringen enn noen gang på de nærmere tre ukene VM har vart.

Se videoklipp fra fotballkampen i videovinduet øverst!

Les også:Nå vil Carlsen ha mer jubel: – Jeg frykter ingen
Les også: Statsministeren skypet med Carlsen: – Du har gjort Norge utrolig stolt

Carlsen i storslag
Det ble fort tydelig at Team Carlsen hadde mye å komme med også på fotballbanen, og med Magnus selv i storslag ble det tungt for pressen. Med resultatet 4–1 til Team Carlsen går hovedpersonen av banen.

– Det ser bra ut. Vi har utnyttet sjansene best, sa han til TV 2.

Pressen satte inn en sluttspurt, men det endte til likevel 4–3 til Team Carlsen, og selv om 22-åringen var noe mellomfornøyd med egen innsats var det tydelig at han var glad for et lite avbrekk.

– Det var gøy. Jeg luntet litt rundt og hadde det gøy, så det var fint. Laget gjorde en kjempeinnsats mot de unge lovende journalistene, spøkte han.

Han scoret selv et perlemål underveis. Samtidig trakk han frem at det var godt å ha venn, sekundant og tidligere klassekamerat Hammer tilbake sammen med seg.

– Jon Ludvig gjorde en usedvanlig god kamp, men han er bare glad han slipper å spille en mot en mot meg, flirte Carlsen.

Les også:– Som da Rosenborg slo Milan
Les også: Se Johaugs hilsen til Magnus Carlsen

NBA-interessert
I tillegg til sjakk er basketball og NBA en av Magnus Carlsens store interesser, så like etter nederlaget var et faktum i fotball fikk pressen en revansjemulighet i basketball.

Den store duellen ble mellom den tidligere volleyballspilleren Jan Kvalheim og Dagbladets fotograf Bjørn Langsem, som begge lå og vaket under kurven med sine nærmere to meter på sokkelesten.

Men Team Carlsen fortsatte triumfferden i Chennai, og kunne til slutt sette kryss i taket for både en verdensmestertittel og knusing av norsk presse i en sliten indisk gymsal.