KRITISK: David Ginola er kritisk til Tottenhams opptreden. (Foto: TV 2/Scanpix/Photoshop (montasje))
KRITISK: David Ginola er kritisk til Tottenhams opptreden. (Foto: TV 2/Scanpix/Photoshop (montasje))

David Ginola er bekymret for humørløst Tottenham

Spurs-legenden sier til TV 2 etter stortapet for Manchester City at han savner humør i laget.

Manchester/Bergen (TV 2):

Mange hadde lansert Tottenham som en av kandidatene til å kjempe om virkelig heder og ære i Premier League denne sesongen, men etter en lovende start har det de siste ukene gått litt i stå for André Villas-Boas' gutter.

Scoringene har uteblitt, og etter hjemmetapet mot Newcastle forrige runde var et stortap for Manchester City søndag det siste portugiseren trengte forut for storkampen mot Manchester United neste helg.

Les også: Se Manchester Citys scoringsshow mot Tottenham

Etter kampslutt var det flere som hyllet Manchester City, men det fantes også dem som var litt bekymret over måten Spurs hadde opptrådt på i storkampen.

– Ikke litt. Veldig. Det er mye å bekymre seg over, sa David Ginola til TV 2.

STOR LEGENDE: David Ginola er en av Tottenhams beste spillere i moderne tid. Her i duell med Aston Villas George Boateng i 2000. (Foto: ADAM BUTLER/AP)
STOR LEGENDE: David Ginola er en av Tottenhams beste spillere i moderne tid. Her i duell med Aston Villas George Boateng i 2000. (Foto: ADAM BUTLER/AP)

Se intervjuet i videovinduet øverst!

Den tidligere Spurs-spilleren jobber nå som ekspert for fransk TV, og var ikke nådeløs mot sin gamle arbeidsgiver.

– Vi snakker om målene, men det handler om mangelen på ro og humør i laget. Jeg så et lag uten kreativitet. Du må ønske å ta tak i ting. Du kommer til Manchester City og vet at de har vunnet fem kamper fra starten av sesongen, og du vet at det blir vanskelig. Du må legge mer i en slik kamp som dette, sa 46-åringen.

Les også: Kun disse fem lagene er dårligere offensivt enn Spurs

Spår komplisert uke forut for Manchester United-kampen
Franskmannen hadde vanskelig for å se noe som helst positivt med søndagens Spurs-opptreden, og mener de har en tung uke foran seg inn mot neste helgs kamp hjemme mot det andre av de to store Manchester-lagene.

– Jeg tror uken blir komplisert for André Villas-Boas og spillerne hans. De har Manchester United neste helg, og det blir vanskelig. Mentalt og selvtillitsmessig blir det en veldig vanskelig uke å jobbe med. Spillerne må gå ut på White Hart Lane neste søndag med godt humør og et ønske om å slå Manchester United. Det er hovedpoenget, sa han.

Mannen som ble kåret til årets spiller i England av både spillere og journalister i sesongen der Manchester United tok sin historiske trippel i 1998/99 etterlyser mye fra de liljehvite.

– Når du spiller for en klubb og vil vinne for en klubb må du sette ned foten hver eneste kamp. I ettermiddag så jeg på spillerne og tenkte at det ikke var nok. De må gjøre mer enn dette, spesielt i vanskelige situasjoner, som i disse dager for Spurs.

TV 2 Play: Se hva André Villas-Boas sa etter kampen på Etihad Stadium her

– De tapte mot West Ham og Newcastle, og de tapte igjen i dag. Det er i slike øyeblikk du må stole på spillerne. Som lag må du være sterke sammen, og komme seg gjennom vinteren og avslutte sesongen på en god måte, oppsummerte han.

Alf-Inge Håland og David Ginola (Foto: TONY HARRIS/AP)
Alf-Inge Håland og David Ginola (Foto: TONY HARRIS/AP)

Hva mener du om Spurs? Hvor gode er de? Hvor havner de denne sesongen? Ta diskusjonen her!