Anders Bardal og Gregor Schlierenzauer (Foto: Lovric, Primoz, © PL pak)
Anders Bardal og Gregor Schlierenzauer (Foto: Lovric, Primoz, © PL pak)

Hopp-skandale i Klingenthal

Gregor Schlierenzauer og Anders Bardal nektet å hoppe i verdenscupåpningen.

Klingenthal/Bergen (TV 2): Gregor Schlierenzauer og Anders Bardal sto alene igjen på toppen i den første omgangen under verdenscupåpningen i Klingenthal,. Rennet hadde blitt utsatt en rekke ganger grunnet elendige forhold i bakken.

Etter å ha fått en telefon fra trener Alexander Pointner, gikk Schlierenzauer bort til Bardal. Duoen ble etter hvert enige om ikke å sette utfor bakken i Tyskland via hoppkanten, men heisen - dermed ble de utelukket fra resultatlistene.

– Jeg følte meg ikke trygg. Jeg følte at det var farlig å hoppe, sier Bardal til TV 2.

Verdens beste skihopper sier at trener Pointner sa at det ikke var trygt for de to å hoppe. Det hele kan virke som en protest mot arrangørens håndtering av rennet.

– Jeg synes det var veldig skummelt fordi vinden var over åtte sekundmeter. Det var definitivt farlig. Vi har vært lenge nok i bransjen til å skjønne når det er utrygt. Jeg ville ikke ta en slik sjansen nå som det er OL-sesong. Alle som har vært med lenge vet at åpningsrennet ikke er det viktigste, sier Schlierenzauer til TV 2.

TV 2s hoppekspert Kjetil Strandbråten tror det hele var en protest mot Det internasjonale skiforbundet (FIS).

– Dette virker på meg som en protest fra Gregor sin side, hvor han da får med seg Anders. Det er to av verdens beste skihoppere som velger å trekke seg. Et tydelig tegn på at de ikke stoler på FIS. Hadde de stolt på FIS, så hadde de venta lenger på toppen, sier Strandbråten.

– Jeg har aldri opplevd noe lignende.

Til TV 2 sier hoppsjef Walter Hofer følgende om startnekten:

– Hver atlet kan selv avgjøre om han vil hoppe eller ei. Vi gir dem fasilitetene til å gjennomføre et hopp, men de valgte å ikke benytte seg av det, sier en ordnkapp Walter Hofer.

Finaleomgangen ble omsider avlyst. Dermed vant Krzysztof Biegun overraskende nok rennet.

Artikkelen oppdateres!