VILL JUBEL: Cardiff spillerne kunne glede seg etter sent utligningsmål på hjemmebane. (Foto: AP Photo/Matt Dunham))
VILL JUBEL: Cardiff spillerne kunne glede seg etter sent utligningsmål på hjemmebane. (Foto: AP Photo/Matt Dunham))

Manchester United mistet seieren på overtid

Innbytter Bo-Kyung Kim utlignet for Cardiff i dramatiske sluttminutter.

Cardiff-Manchester United 2-2
Se kampsammendrag i videovinduet øverst!

Manchester United begynner virkelig å få sving på sakene, men i dramatiske sluttminutter i Cardiff mistet de røde djevlene det som så ut til å være tre sikre Premier League-poeng.

For selv om de nå har klatret til 6. plass på Premier League-tabellen var det kun en innbytter-scoring fra hjemmelagets Bo-Kyung Kim til 2-2 i sluttminuttene som stod i veien for stadig mer klatring.

Før den tid handlet det før den tid mest om Wayne Rooney, for etter at han slapp unna med gult kort i en situasjon der mange ville ha rødt på stjernespissen tidlig i 1. omgang markerte han seg deretter med positivt fortegn.

Først scoret han 1-0-målet, før han etter en Fraizer Campbell-utligning serverte hjørnesparket som Patrice Evra headet i nettet til 2-1 for David Moyes' mannskap.

– Vi vet han har temperament. Han blir dratt i trøyen og svarer med et spark. Noen synes det er greit og noen synes det skal være lov. Men vi har et regelverk, og der står det at spark eller forsøk på spark skal være rødt kort, sa TV 2s Morten Langli i Premier League-studio om hendelsen der stjernespilleren slapp unna med gult kort.

TV 2 Play: Se situasjonen der Rooney kunne blitt utvist her

Rødt ble det dog ikke, men selv om de røde djevlene fullførte med elleve mann kom altså hjemmelagets utligning i sluttminuttene.

I den situasjonen kunne hjemmelagets Gary Medel også havnet i dommerens svarte bok med rødt fortegn, da det så ut til at han slo Marouane Fellaini i duellen inne i feltet. Dommer Swarbrick så dog ingenting, og Cardiff-spilleren slapp også med skrekken.

Artikkelen fortsetter under bildet!

VILL JUBEL: Cardiff-spillerne kunne glede seg etter sent utligningsmål på hjemmebane. (Foto: AP Photo/Matt Dunham))
VILL JUBEL: Cardiff-spillerne kunne glede seg etter sent utligningsmål på hjemmebane. (Foto: AP Photo/Matt Dunham))

Har du spillere fra disse klubbene på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Les også: Bellamy: – Både Ferguson og Moyes ville kjøpe meg

Rooney nære ved å bli sendt av banen
Åpningsminuttene på Cardiff City Stadium var tamme, men etter sju minutter oppstod det en meget kontroversiell situasjon. I en løpsduell på venstresiden sparket Wayne Rooney etter Jordon Mutch, og det like foran øynene på dommer Neil Swarbrick.

– Det der er rødt kort. Det er bevisst av Wayne Rooney. Han er heldig der. Om det er forsøk på slag eller spark på den måten der så er det etter boka rødt, sa TV 2s kommentator Frode Marti.

Dommeren mente dog at kun gult kort var på sin plass, og dermed slapp Manchester United-sjef David Moyes at hans lag ble redusert til ti mann.

– Vi vet han har temperament. Han blir dratt i trøyen og svarer med et spark. Noen synes det er greit og noen synes det skal være lov. Men vi har et regelverk, og der står det at spark eller forsøk på spark skal være rødt kort, sa Morten Langli i studio i pausen.

– Jeg er nesten litt forundret over at han gjør dette. Han vet jo hva det innebærer, men han slipper unna med det, sa Erik Thorstvedt.

SLAPP UNNA: Wayne Rooney fikk kun gult kort, noe de fleste på stadion mente han var heldig med. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
SLAPP UNNA: Wayne Rooney fikk kun gult kort, noe de fleste på stadion mente han var heldig med. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Så scoret han i stedet
Etter et kvarter var samme Rooney på farten igjen, og denne gangen med positivt fortegn. Spissen snurret rundt i gjestenes boks og avsluttet mot mål. Han hadde noe flaks da skuddet gikk via en Cardiff-forsvarer og skiftet retning, og dermed var David Marshall utspilt.

Under ti minutter etter at de fleste på stadion mente at Rooney burde vært utvist hadde han i stedet altså sendt de røde djevlene foran med sitt sjette ligamål for sesongen.

Etter snaut 20 minutter var Marouane Fellaini nære ved å doble ledelsen. Et flott innlegg fra Adnan Januzaj fant belgierens massive afro, men headingen fra kloss hold ble reddet mesterlig av David Marshall.

Fraizer Campbell utlignet mot gamleklubben
På motsatt halvdel var Peter Odemwingie på farten halvveis i omgangen. Nigerianeren skjøt over fra god posisjon, men viste i det minste at Cardiff ikke hadde gitt opp.

Det var det heller ingen som helst grunn til. Etter drøye halvtimen skulle nemlig utligningen komme, etter strålende angrepsspill. Peter Whittingham fant Jordon Mutch, som fant Fraizer Campbell i bakrom, og alene med keeper gjorde den tidligere Manchester United-spilleren ingen feil.

26-åringen plasserte ballen iskaldt forbi David De Gea, og kunne glise etter å ha scoret mot nok et Manchester-lag på Cardiff City Stadium. Jubelscenene var dog ikke overdådige, ettersom han ville vise sin respekt mot klubben som fostret ham.

Les også: Campbell ble helten i Cardiffs mesterlige snuoperasjon mot City

Artikkelen fortsetter under bildet!

SCORET MOT GAMLEKLUBBEN: Fraizer Campbell gliser etter å ha satt inn 1-1-målet mot Manchester United. (Foto: TV 2)
SCORET MOT GAMLEKLUBBEN: Fraizer Campbell gliser etter å ha satt inn 1-1-målet mot Manchester United. (Foto: TV 2)

Evra stanget inn 2-1-ledelse
Like før lagene gikk til pause på Cardiff City Stadium gjenvant gjestene ledelsen. Et hjørnespark fra Wayne Rooney på venstre fant veien til hodet til Patrice Evra, og franskmannen steg til værs og stanget inn 2-1 med sitt første mål for sesongen.

Dermed tok David Moyes' mannskap med seg ledelse i garderoben, mens Malky Mackay og hans gutter fikk baklengsmål i fleisen på verst tenkelige tidspunkt.

– Det er en Guds lykke for Manchester United at de fikk det målet der rett før pause. Nå tror jeg at de vipper det, sa Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio i pausen.

Store sjanser etter hvilen
Seks minutter etter hvilken var det svært nære at Manchester United doblet sin ledelse. Et frispark fra venstre ble stusset videre av Marouane Fellaini, men David Marshall slo lekkert til hjørnespark. På det måtte skotten i aksjon på ny etter en Chris Smalling-heading, men nok en gang avverget sisteskansen og holdt sitt lag inne i kampen.

STANGET INN LEDELSE: Patrice Evra steg til værs og sørget for 2-1-ledelse. (Foto: TV 2)
STANGET INN LEDELSE: Patrice Evra steg til værs og sørget for 2-1-ledelse. (Foto: TV 2)

Et par minutter senere var det nære ved at Fraizer Campbell ble tomålsscorer. Spissen leverte en frekk chip fra distanse, men ballen spratt i tverrliggeren bak David De Gea og ut igjen på banen uten tellende resultat.

I det 73. minutt oppstod et meget spesielt øyeblikk på Cardiff City Stadium. Ryan Giggs, som er født og oppvokst i byen, entret gressmatten til sin 954. Manchester United-kamp i karrieren. Det er første gangen han møter laget fra hjembyen, og det kun fem dager før sin egen 40. årsdag.

Koreansk utligning på overtid
Da det så ut til å gå mot Manchester United-seier kom plutselig en Cardiff-utligning ut av ingenting. Innbytter Bo-Kyung Kim steg til værs på et frispark fra venstre og stanget inn 2-2 for waliserne.

Etter utligningen hadde Wayne Rooney en enorm mulighet til å sette sitt andre for kvelden, men prøvde å sentre til Danny Welbeck i stedet for å skyte, og da han mislyktes endte det uavgjort i Wales.

Dermed mistet Manchester United muligheten til å klatre opp til Mesterliga-plass, og ligger på 6. plass etter tolv Premier League-runder.

CARDIFF
CARDIFF

Har du spillere fra disse klubbene på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Lagoppstillingene

Cardiff: David Marshall; Kévin Theophile-Catherine, Steven Caulker, Ben Turner, Andrew Taylor - Gary Medel, Peter Whittingham, Jordon Mutch, Don Cowie, Peter Odemwingie - Fraizer Campbell.
Innbyttere: Joe Lewis; Mark Hudson, Andreas Cornelius (for Campbell, 84.), Bo-Kyung Kim (for Mutch, 77.), Craig Noone (for Odemwingie, 65.), Aron Gunnarsson, Craig Bellamy

Manchester United: David De Gea - Chris Smalling, Rio Ferdinand, Jonny Evans, Patrice Evra - Marouane Fellaini, Tom Cleverley - Antonio Valencia, Wayne Rooney, Adnan Januzaj - Javier «Chicharito» Hernandez
Innbyttere: Anders Lindegaard, Alexander Büttner, Anderson, Ryan Giggs (for Hernandez, 73.), Nani, Ashley Young, Danny Welbeck (for Januzaj, 67.).

FEIRER ÅPNINGSMÅLET: Wayne Rooney jubler etter å ha satt inn 1-0 for Manchester United. (Foto: REUTERS/Rebecca Naden)
FEIRER ÅPNINGSMÅLET: Wayne Rooney jubler etter å ha satt inn 1-0 for Manchester United. (Foto: REUTERS/Rebecca Naden)

Overrasket over poengtapet? Hva mener du om Rooneys spark? Burde han blitt utvist? Ta diskusjonen her!