HØRER FORTIDEN TIL: Stoke spilte frem til 1997 kampene sine på Victoria Ground, som er revet etter flyttingen til Britiannia Stadium.  (Foto: Wikimedia)
HØRER FORTIDEN TIL: Stoke spilte frem til 1997 kampene sine på Victoria Ground, som er revet etter flyttingen til Britiannia Stadium. (Foto: Wikimedia)

Stoke rystes av sex-skandale: – Spillere forgrep seg på juniorer på 80-tallet

Hevder a-lagsspiller brukte gummihanske til å forgripe seg på juniorspiller.

Av Christian Sønsteby

Jubelen la seg fort etter 2–0-seieren hjemme mot Sunderland lørdag: Grufulle anklager om systematiske seksuelle overgrep på 1980-tallet slo søndag nemlig ned som en bombe i klubblokalene til Stoke City.

Åtte juniorspillere hevder å ha blitt utsatt for nedverdigende misbruk og utnyttelse av eldre spillere mens de var i klubben.

En av dem hevder at en førstelagsspiller forgrep seg på ham: Etter å ha tatt muskelrelakserende krem på en hanske, skal spilleren ha blitt misbrukt på det groveste som del av en innvielseseremoni.

Sent lørdag kveld bekreftet Staffordshire-politiet at de har åpnet en formell etterforskning, ifølge Sunday People. Det er også bekreftet at lignende forhold ble etterforsket for fem år siden. Da ble flere svært profilerte personer avhørt, i tillegg til fire personer på grunnlag av konkret mistanke.

Sakene ble imidlertid henlagt av påtalemyndigheten, Crown Prosecution Service, på bevisets stilling. Nå har de samme personene engasjert advokater for å få prøvd saken på ny.

De åtte mennene, som den gangen var i tenårene, har valgt å stå frem med historiene sine igjen i kjølvannet av Jimmy Savile-skandalen, som rammet BBC hardt.

– De vil bli hørt med historiene sine, sier en kilde til Sunday People.

– Vi samarbeidet tett med politiet under den forrige etterforskningen. Etter hva klubben forstår, ble det ikke reist siktelser mot noen av de tidligere spillerne. Alle disse forlot klubben for over 20 år siden, heter det i en uttalelse fra klubben.