SKJULTE TALENTER: Alexander Stöckl, landslagssjef i hopp pleier å spille gitar for å koble av fra skihopp. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
SKJULTE TALENTER: Alexander Stöckl, landslagssjef i hopp pleier å spille gitar for å koble av fra skihopp. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)

Hopprennet i Klingenthal er utsatt

– Det ser dårlig ut, sier en skeptisk Alexander Stöckl til TV 2 i hopperlandsbyen.

Klingenthal (TV 2): Prøvehoppingen som skulle startet 12.30 ble avlyst grunnet vind. Nå står også hovedrennet i fare for å bli kansellert.

– Om det ikke blir noe av er det veldig negativt for hoppsporten at man må avlyse sesongåpningen, sier TV 2s hoppekspert Kjetil Strandbråten.

Foreløpig har man valgt og utsette rennet, hvor man nå satser alt på å få gjennomført 1 omgang. Juryen skal møtes på nytt klokken 15.15.

– Jeg krysser fingrene for at det ordner seg. Nå har man jo flyttet det fra norden til mellom-Europa for å trekke folk. Det har det forsåvidt gjort, men dessverre kan de ende opp med å bare få se 1 omgang i laghopp. Det er veldig dumt for interessen rundt hoppsporten, sier Strandbråten.

– Var det gambling å flytte til Klingenthal? De har vært mye plaget med vind.

– Ser man på historien til Klingenthal som verdenscuparrangør så kan man nok si at det er litt gambling. Saken er at man ønsker å ha folk, men kan man lagre snø her så kan man lagre snø andre steder i mellom-Europa som er mer værsikre.

– Man må ta hensyn til mer enn bare publikum. Mye folk kan man få andre steder også. Man må se på hvilke verdenscuparrangører som de siste årene har hatt stabile forhold. Det bør være en viktig faktor.

Landslagstrener Alexander Stöckl sier til TV 2 at det «ser dårlig ut». Strandbråten sier det er viktig at sesongen kommer i gang på en positv måte.

– Jeg sier ikke at Klingenthal ikke skal arrangere verdenscup. De er en fantastisk arrangør og det kommer mye folk, men historien har vist at det er litt ustabilt her, så de burde nok ikke hatt åpningen siden den vies mye oppmerksomhet. Det er viktig med en positiv start på hoppsesongen, sier Strandbråten..