ENKELT: Hele 6 0 vant Manchester City på Etihad søndag. (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)
ENKELT: Hele 6 0 vant Manchester City på Etihad søndag. (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)
JUBLET ETTER 2 0: Alvaro Negredos skudd ble klarert i eget nett av Tottenhams brasilianske midtbanespiller Sandro. Så la Agüero på til 3 0. (Foto: TV 2)
JUBLET ETTER 2 0: Alvaro Negredos skudd ble klarert i eget nett av Tottenhams brasilianske midtbanespiller Sandro. Så la Agüero på til 3 0. (Foto: TV 2)
TOPPSCORER: Sergio Agüero gjorde seg selv til toppscorer i Premier League i løpet av kampen mot Tottenham. (Foto: ANDREW YATES/Afp)
TOPPSCORER: Sergio Agüero gjorde seg selv til toppscorer i Premier League i løpet av kampen mot Tottenham. (Foto: ANDREW YATES/Afp)
DRØMMESTART: Navas lobber inn 1 0. (Foto: TV 2)
DRØMMESTART: Navas lobber inn 1 0. (Foto: TV 2)

Se Manchester Citys scoringsshow mot Tottenham

De lyseblå holdt nok en gang lekestue på eget gress. Spurs tapte 0-6 i Manchester.

Manchester City-Tottenham 6-0
Se høydepunktene fra kampen i vinduet øverst!

Tottenham dro til storoppgjøret på Etihad Stadium ett poeng foran hjemmelaget Manchester City, og med kun seks baklengsmål totalt i Premier League på samvittigheten denne høsten.

Status etter kampslutt på Etihad er en helt annen.

Allerede fra åpningssekundene var londonerne underlegne, ettersom Jesús Navas utnyttet en grov Hugo Lloris-miss og satte inn ledermålet før 15 sekunder var spilt.

TV 2 Play: City scoret etter 14 sekunder: – Helt perfekt utført

Utover i kampen skulle avstanden mellom lagene bare bli større og større, og til slutt vant Manuel Pellegrinis lag hele 6-0.

FORFERDELIG START: Hugo Lloris ser med vantro at ballen suser
  i nettet bak ham på Etihad Stadium. (Foto: Jon Super/Ap)
FORFERDELIG START: Hugo Lloris ser med vantro at ballen suser i nettet bak ham på Etihad Stadium. (Foto: Jon Super/Ap)

– De har noen spillere som ikke Tottenham klarer å matche. De er sterkere, raskere og bedre tekniske. Vi har sett de spille ut andre lag også på denne måten her. Det er rett og slett nydelig å se på, sa Morten Langli i TV 2s Premier League-studio etter kampslutt.

– Dette er helt krise. Nå må de slå kraftig tilbake. En ting er å ikke score, men nå rakner det fullstendig bakover også, sa Erik Thorstvedt om Spurs-laget.

Dermed passerte de lyseblå også London-klubben på tabellen, og klatret i samme slengen forbi både Newcastle, Everton og Southampton - i tillegg til Manchester United forut for rivalenes kamp mot Cardiff senere søndag.

Har du spillere fra disse klubbene på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

City-ledelse etter 14 sekunder
Allerede etter tolv sekunder tok Manchester City ledelsen på Etihad Stadium.

Hugo Lloris - som var tilbake etter skadefravær - mislyktes fullstendig med et utspark, og Sergio Agüero snappet ballen foran Spurs-forsvaret. Argentinerens skudd ble reddet av Lloris, men på returen var Jesús Navas raskest.

Spanjolen utnyttet situasjonen perfekt, og lobbet ballen elegant i det lengste hjørnet via stolpen og inn.

Kun tolv sekunder var vist på klokken, mens reell tid trolig var mellom 13 og 14 sekunder, da ballen suste i nettet bak en fortvilet fransk Tottenham-keeper.

DRØMMESTART: Jesús Navas chipper ballen elegant i nettet, uten
  at Younes Kaboul har sjans til å stoppe ham. (Foto: NIGEL RODDIS/Reuters)
DRØMMESTART: Jesús Navas chipper ballen elegant i nettet, uten at Younes Kaboul har sjans til å stoppe ham. (Foto: NIGEL RODDIS/Reuters)

Uansett leverte Navas en av sesongens to raskeste Premier League-scoringer. Også Asmir Begovics mål mot Southampton tidligere i måneden kom etter 13 sekunders spill.

TV 2 Play: Se Stokes keeper score etter 13 sekunder (!)

Stor Lamela-sjanse - deretter burde Agüero doblet
På motsatt side var Erik Lamela svært nære å krone startdebuten i Premier League med scoring i åpningsminuttene. Argentineren ble spilt fri av Kyle Walker, men klarte ikke å levere noen solid avslutning fra god posisjon på bakerste stolpe. Skuddet traff allikevel mål, men Martin Demichelis reddet på streken for vertene.

Det var et enorm tempo i innledningen, og Agüero fikk sin andre sjanse i kampen allerede to minutter etter Spurs-muligheten. Spissen ble lekkert spilt gjennom av spissmakker Álvaro Negredo, og alene med Lloris forsøkte City-spissen en lobb, men Spurs-keeperen fikk en form for revansje etter åpningsblunderen da han ble stående og reddet spissens forsøk med stor enkelhet.

Bortelaget hang godt med en stund
Tottenham lot seg ikke knekke, og til tross for underlegenhet på resultattavlen viste André Villas-Boas' gutter en stund lovende takter på Premier Leagues vanskeligste bortebane. De store sjansene uteble dog, og et Jan Vertonghen-frispark rett i hendene til Costel Pantilimon like før 20 minutter var spilt var det eneste å registrere på skuddstatistikken.

Da klokken bikket 20 minutter begynte også sjansene å komme. Først snurret Aaron Lennon rundt med både Gaël Clichy og Fernandinho, og var kun en City-fot unna å få avsluttet fra skrå vinkel til høyre, før Jan Vertonghen et par minutter senere raidet seg ned langs venstrekanten og fikk skutt med sin gode venstrefot. Belgieren parkerte Martin Demichelis fullstendig, men skuddet ble blokkert og Pantilimon i City-buret fikk slått til hjørnespark.

Noen minutter senere oppstod en litt ekkel situasjon da Sandro spydde på banen og trengte medisinsk hjelp før oppgjøret kunne gjenoppta.

TV 2 Play: Her spyr Sandro på banen på Etihad

Selvmål av Sandro og Agüero-mål punkterte kampen før pause
Etter en drøy halvtime skulle kampens andre mål komme, og nok en gang var det i nettet bak Hugo Lloris det ble nettsus. Franskmannen reddet først da Sergio Agüero kom alene, men returen falt til Álvaro Negredo. Hans skudd ble reddet på streken av Younes Kaboul, men franskmannen traff lagkameraten Sandro med klareringsforsøket, og dermed var det et selvmål som sørget for 2-0 til hjemmelaget.

Fem minutter før hvilen kom City nok en gang til nettsus, og denne gangen var det ingen Spurs-missære i de bakre rekker som sørget for mål for Manuel Pellegrinis gutter. Jesús Navas avanserte mot sidelinjen langs høyrekanten og la perfekt inn til Sergio Agüero. Argentineren som hadde hatt flere store muligheter opp til det tidspunktet i kampen lot ikke denne sjansen gå fra seg, og bredsidet elegant inn 3-0 bak en sjanseløs Lloris.

Agüero la på til 4-0 like etter pause
I pausen foretok begge managere hvert sitt bytte. Emmanuel Adebayor kom innpå til sin første Spurs-kamp for sesongen, i stedet for tyske Lewis Holtby, mens City erstattet Matija Nastasic med Joleon Lescott i de bakre rekker.

Det var allikevel Citys offensive stjerner som skulle fortsette å herje. Yaya Touré viste fram monsterkreftene og holdt Kyle Walker bak seg i en løpdsuell, og serverte Sergio Agüero i stedet for å skyte fra noe presset posisjon. Argentineren var iskald og satte 4-0 i nettet med bredsiden. Det var Agüeros tiende Premier League-scoring for sesongen, noe som gjorde ham til toppscorer i ligaen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

LEKESTUE: Sergio Agüero gratuleres av Jesús Navas etter scoring
  mot Spurs. (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)
LEKESTUE: Sergio Agüero gratuleres av Jesús Navas etter scoring mot Spurs. (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)

Kun få minutter senere var City nok en gang på farten langs venstresiden, og det var kun tilfeldigheter som gjorde at ikke ledelsen ble økt på ny. Samir Nasris forsøk var nok opprinnelig et innlegg, men traff tverrliggeren bak Lloris og ble bokført som nok en stor sjanse.

Det femte skulle allikevel snart komme. I det 55. minutt kombinerte Fernandinho og Àlvaro Negredo flott, og med Michael Dawson i rygg vendte spanjolen lekkert. Avslutningen med venstrefoten var det heller ingenting å si på, og Lloris måtte konstatere dagens femte baklengs.

Tottenham var rystet, og selv om både innbytterne Emmanuel Adebayor og Mousa Dembélé forsøkte seg var det allikevel for spedt til å skape scoringer i protokollen.

Da var City nærmere, men både headingen fra Álvaro Negredo og et skudd fra Yaya Touré gikk like over tverrliggeren til Hugo Lloris.

Navas avsluttet som han startet
Spurs største mulighet i omgangen kom drøyt ti minutter før slutt, da Mousa Dembélé driblet det som var av City-forsvarere og serverte Adebayor en flott stikker. Togoleseren kunne redusert på sin gamle hjemmebane, men Costel Pantilimon avverget med en flott fotparade.

FIKK DET TUNGT: Sandro måtte spy i 1. omgang på Etihad Stadium.
  (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
FIKK DET TUNGT: Sandro måtte spy i 1. omgang på Etihad Stadium. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

«Adebayor, what's the score? Adebayor, what's the score?» var hjemmepublikummets umiddelbare respons overfor sin gamle spiss.

En scoring skulle dog allikevel komme, og nok en gang var det hjemmelaget som tegnet seg på. Jesús Navas begynte som han startet, med nettkjenning, og selv om klokken viste over 91 minutter var nok spanjolen lykkelig også over denne varianten.

Dermed vant City 6-0, og scoret like mange mål som Tottenham hadde sluppet inn hele Premier League-sesongen forut for kampstart.

Lagoppstillingene:

Manchester City: Costel Pantilimon - Pablo Zabaleta, Martin Demichelis, Matija Nastasic, Gaël Clichy - Jesús Navas, Fernandinho, Yaya Touré, Samir Nasri - Sergio Agüero, Álvaro Negredo
Innbyttere:Joe Hart, Joleon Lescott (for Demichelis, 46.), Micah Richards, John Guidetti, Javi García (for Agüero, 69.), James Milner (for Nasri, 77.), Edin Dzeko

Costel Pantilimon beholder plassen mellom stengene, og dermed må Joe Hart - til tross for storspill for landslaget mot Tyskland i midtuken - finne seg i å sitte på Citys reservebenk nok en gang.

Tottenham: Hugo Lloris -Kyle Walker, Michael Dawson, Younes Kaboul, Jan Vertonghen - Paulinho, Sandro - Aaron Lennon, Lewis Holtby, Erik Lamela - Roberto Soldado
Innbyttere:Brad Friedel, Vlad Chiriches, Mousa Dembélé (for Paulinho, 61.), Andros Townsend, Gylfi Sigurdsson (for Soldado, 61), Emmanuel Adebayor (for Holtby, 46.), Jermain Defoe

Les også: Holtby vil gå i Klinsmanns fotspor

Erik Lamela får sin første start i Premier League, på bekostning av Andros Townsend.

Det er også en spansk spissduell på Etihad Stadium søndag.

SPANSK STJERNESPISSDUELL: Roberto Soldado og Alvaro Negredos
  statistikk til nå denne høsten. (Foto: Rune Kråkenes, TV 2/Photopshop)
SPANSK STJERNESPISSDUELL: Roberto Soldado og Alvaro Negredos statistikk til nå denne høsten. (Foto: Rune Kråkenes, TV 2/Photopshop)