Magnus Hoseth
Magnus Hoseth

Hoseth-perle da Molde vant cupfinalen

– Jeg hadde på følelsen at dette skulle bli Magnes dag, sier Ole Gunnar Solskjær til TV 2.

Molde-Rosenborg 4-2:

Ullevaal/Bergen (TV 2): Molde sikret sitt tredje cupmesterskap og Ole Gunnar Solskjær sin tredje pokal på tre sesonger da Rosenborg ble slått 4-2 søndag.

Etter et tøft år der Magne Hoseth for det meste har hatt utenomsportslige ting og tenke på, var det en rørt målscorer som kunne heve cuppokalen etter søndagens triumf over Rosenborg.

Hoseth satte inn den avgjørende 3-2-scoringen med et lekkert frispark åtte minutter før full tid.

Se scoringene og høydepunktene i videovinduet øverst!

Les også: Høiland: – Jeg spilte med sølvsko, slik at de fikk se hvilken medalje de skulle få

– Stolt og glad
– Det er noen øyeblikk i livet som man egentlig ikke har kontroll over hvordan kroppen reagerer. Dette var ett av dem. Det har vært en tøff reise. Å få avslutte med dette her, det gjør meg stolt og glad, sier han til TV 2.

– Vi lå under 1-2 og snudde og kom tilbake. Det sier litt om moralen i Molde Fotballklubb. Den var ikke ikke der for noen år siden. Da hadde vi tapt slike kamper, men nå vi slår vi dem, sier cupfinalehelten.

Like etter kampslutt var Hoseth oppløst i tårer da han snakket med NRK.

– Det er veldig mye følelser. Det har vært et tøft år på alle mulige måter. Gud hadde sikkert en plan med at dette skulle skje, sa Hoseth, mens tankene selvsagt gikk hjem til sin kreftsyke samboer.

Han forteller at han snakket med den kreftsyke samboeren Monica på telefon før avspark på Ullevaal. Hun er for tiden innlagt på sykehus i Trondheim.

– I går klarte hun nesten ikke se på TV. Hun var ikke i kjempeslag i dag heller, men hun har en vilje av stål så hun klarte nok å få dette med seg, sier Molde-veteranen til TV 2.

Les også: Hoseth snakker ut om de vonde årene

Se intervju med Magne Hoseth her (artikkelen fortsetter under):

771363

Solskjær: – Følte at Hoseth skulle avgjøre
Hoseths avgjørende scoring var et vakkert skue, men hovedpersonen selv så ikke nettkjenningen skikkelig.

– Jeg så ikke at den gikk i mål. Jeg så på storskjermen og skjønte at det var scoring. Men dette var et stort øyeblikk, sier Hoseth.

At det var nettopp 33-åringen som ble finalehelten overrasket ikke Molde-manager Ole Gunnar Solskjær.

– Jeg hadde en følelse av at det kom til å skje. At i dag er det Magne sin dag. Vi trente på frispark og cornere i går (lørdag), og Magne skulle egentlig ikke ta noen av dem. Men før kampen i dag så spurte jeg om han ikke skulle ta alt. Vi gjorde han først i alt, men ikke kaptein. Det var godt å se at han slapp seg løs som en unge ute på banen, sier Solskjær til TV 2.

Den beskjeden likte Hoseth å få.

– Ole Gunnar sa til meg at jeg skulle drite i alt som ble sagt på kampmøtet og at jeg var "fus" i alt. Derfor løp jeg også bort på benken etter målet. Han har vært støttende hele veien og sagt jeg skal ta den tiden jeg trenger. Jeg husker ikke helt hva jeg sa, men det var mye rop og glede.

– Det var mange som ønsket at jeg skulle avgjøre på grunn av situasjonen vi er i. Derfor var jeg ekstra nervøs og følte litt ekstra press. Dette er helt klart min største opplevelse på fotballbanen. Det er tøft å stå her og snakke om det. Jeg er litt følelsesmessig i ubalanse nå. Hele teamet har visst hva vi gjennomgår. Jeg tror faktisk også det har styrket hele gruppen, sier Hoseth.

– Fortjente dette trofeet
Molde trente på dødballer dagen før cupfinalen. Cornertrekket som endte med 2-2-scoringen var innøvd, ifølge Jo Inge Berget. Også Hoseth traff godt dagen før dagen.

- Det gikk veldig bra. Jeg har stort sett truffet muren eller skutt langt over tidligere. For fem-seks år siden orket jeg ikke mer. Jeg traff ikke uansett. Dette er vel det første målet mitt jeg kan kalle et skikkelig frisparkmål. Jeg har ett mot Brann, men det var i keeperhjørnet.

- Magne har hatt det tøft i år. Det vet alle. Og han klarer å ta frem det ekstra i de kampene som virkelig gjelder. Det er bare å lære for oss andre, sier Jo Inge Berget

Solskjær har nå sikret Molde tre trofeer på like mange sesonger. Selv om seriegullet uteble denne høsten, så var søndagens cuppokal en solid trøst.

– Det er fantastisk artig å vinne et trofé. Vi har hatt en tøff sesong, men vi avslutter på «en high». Vi fortjente dette trofeet, sier Solskjær.

Se intervju med Ole Gunnar Solskjær her (artikkelen fortsetter under):

771400

Se intervju med Mats Møller Dæhli her:

771357

Møller Dæhli: – Største jeg har vært med på
Molde-juvel Mats Møller Dæhli har kommet inn som et friskt pust både i serien og på det norske landslaget denne høsten.

Unggutten var særdeles blid og fornøyd etter sitt første cuptrofe.

– Dette er det største jeg har vært med på. Det er fantastisk og veldig gøy. Vi har tenkt å lenge på denne finalen, at vi skal vinne. Når man da vet at han har vunnet, så er det en fantastisk følelse, sier han til TV 2.

– De to siste ukene har vært fantastisk, med både landslagsdebut og cupgull. Det er utrolig gøy, legger Møller Dæhli til med et cupglis.

To scoringer på ett minutt
Foran et fullsatt Ullevål og under en blå himmel var det Molde som åpnet friskest. Fredrik Gulbrandsen var på vei gjennom Rosenborg-forsvaret allerede etter tre minutter, men keeper Daniel Örlund var våken og fikk plukket opp ballen i god tid før spissen nådde frem.

Etter noen minutter meldte Rosenborg seg mer på og kampen svinget mer, men et kvarter ut i den 108. cupfinalen hadde ingen av lagene maktet å skape sjanser som fortjener særlig omtale.

Men så skulle det virkelig smelle i hovedstaden. Først sendte Knut Olav Rindarøy av gårde en «lompe» fra nærmere 30 meter i retning Rosenborg-målet. Ballen dabbet like før Örlund, som ikke så ut til å være helt våken likevel, og opp i nettaket til 1-0.

Svarte umiddelbart
Etter et drøyt minutt med Molde-jubel kom hevnen fra trønderne. Mikkel Diskerud klinket til fra 20 meter og limte ballen i krysset på mesterlig vis. Dermed stod det plutselig 1-1 og lagene var like langt.

Sett bort fra en Hoseth-suser fra 25 meter etter en halv times spill, som så vidt touchet tverrliggeren, var resten av den første omgangen på Ullevaal forholdsvis rolig.

2. omgang startet med en vanvittig Molde-sjanse. Høyreback Martin Linnes viste frem driblerepertoaret før han fikk avsluttet. På returen dukket Fredrik Gulbrandsen opp, men Simen Strandberg og Rosenborg fikk til slutt ryddet unna.

Tre minutter senere stilte Ole Sælnes seg opp med cornerflagget. 19-åringen sitt innoverskrudde hjørnespark traff pannebrasken til midtstopper Tore Reginiussen som stupte inn 2-1.

Vakker frisparkscoring
Etter at Rosenborg gikk opp i ledelsen fikk kampen seg et solid løft, med flere sjanser til begge lag. Ole Gunnar Solskjær byttet innpå en ivrig Mats Møller Dæhli som så ut til å være veldig klar til å prege cupfinalen. Rosenborg la seg mer bakpå og Molde presset på.

Etter hvert resulterte Molde sin offensive innstilling også i scoring. En lang corner endte opp hos Vegard Forren som headet ballen inn igjen i fletet. Der stod Jo Inge Berget klar og knallet til med venstreslegga. Skuddet smalt kontant nede i lengste hjørne bak en sjanseløs Daniel Örlund, og dermed var de to finalistene like langt.

Med 2-2 i målprotokollen fant Rosenborg-trener Per Joar Hansen ut at Nicki Bille Nielsen hadde sittet lenge nok på benken. Og det skulle ikke ta lang tid før den mye omtalte dansken kom i fokus. Etter et raid fra Jonas Svensson endte ballen til slutt opp på en helt umarkert Bille Nielsen på bakerste stolpe. Spissen satte bresiden til, men utrolig nok resulterte ikke gigantsjansen i scoring.

Så skulle avgjørelsen falle i Oslo. Molde fikk frispark utenfor 16-meteren og Hoseth gjorde seg klar. 33-åringen tok sats, og nærmest «curlet» ballen rett i mål. Vakkert og presist som alltid, fra den elegante midtbanespilleren. Hoset løp umiddelbart rett bort til benken for å feire sammen med manager Ole Gunnar Solskjær.

Like før slutt fikk innbytter Tommy Høiland æren av å fastsette sluttresultatet til 4-2, med en frekk tupp i lengste hjørnet.

Se intervju med Per Joar Hansen her:

771402

Slik startet lagene:
Molde (4-2-3-1): Ørjan Nyland - Martin Linnes, Even Hovland, Vergard Forren, Knut Olav Rindarøy - Magne Hoseth, Emmanuel Ekpo - Mattias Moström, Jo Inge Berget, Daniel Chima Chukwu - Fredrik Gulbrandsen
Rosenborg (4-2-3-1): Daniel Örlund - Jon Inge Høiland, Stefan Strandberg, Tore Reginiussen, Jørgen Skjelvik - Ole Selnæs, Mikkel Diskerud - Tobias Mikkelsen, Mike Jensen, Jonas Svensson - John Chibuike