northug
northug

Northug om Molde-seier: – Det verste som kan skje i sportsåret 2013

Petter Northug med klar tale før cupfinalen.

Beitostølen (TV 2): Petter Northug røk ut i semifinalen i søndagens sprint på Beitostølen.

Men langrennsformen er ikke det som bekymrer Norges største langrennsstjerne mest om dagen. Northug er nemlig gedigen Rosenborg-supporter og vurderte faktisk å droppe sprinten for å kunne reise til Ullevaal.

Les: Northug etter sprint-exit: – Jeg er i forferdelig form

– Det verste som kan skje i sportsåret 2013
– Jeg hadde en plan om å sove lenge, se cupfinalen og kose meg. Men så stormet treneren inn i sjutiden og sa jeg måtte stille på konkurransen, sa Northug med glimt i øyet i mixed zone etter den tidlige sprint-exiten.

Kanskje var Northug egentlig litt glad for å ryke ut allerede i semifinalen. For nå rekker han cupfinalen mellom favorittklubben Rosenborg og Molde med god margin.

– Jeg har hele tiden sagt at jeg tror det laget som scorer det første målet, vinner. Det blir en jevn kamp, sier Northug, før han slår fast:

– Men det er ikke til å legge skjul på at for oss med RBK-hjerte så er Molde det verste laget. Taper Rosenborg cupfinalen mot Molde er det det verste som kan skje i sportsåret 2013, sier en bestemt Northug.

Les: Tror Johnsrud Sundby kan ta fem OL-gull

Fornøyd med åpningshelgen
Petter Northug åpnet Beito-helgen med 61. plass. I går ble det 12. plass, før han altså søndag røk ut av semifinalen i sprint.

– Jeg er i dårlig form, og fant egentlig aldri å finne posisjonen fra start,forteller Northug om semifinalen i sprint.

– Men sett under ett så er jeg likevel fornøyd med helgen på Beitostølen, oppsummerer han.

Sprintfinalen ble vunnet av Sondre Turvoll Fossli. Han var et fotlengde foran Finn Hågen Krogh. Eirik Brandsdal ble nummer tre.