Marit Bjørgen (Foto: Matthias Schrader/Ap)
Marit Bjørgen (Foto: Matthias Schrader/Ap)

Bjørgen etter sprint-fiasko: – Jeg blir enda mer tent

Marit Bjørgen beste norske på 4. plass i Beitosprinten.

Beitostølen (TV 2): Marit Bjørgen ble satt på plass av Therese Johaug på lørdagens 15-kilometer. I dagens sprint på Beitostølen ble hun nummer fire etter en rotete finale.

Bjørgen kjempet hardt for å avansere i den siste bakken før målgang, men amerikanske Kikkan Randall hadde et ekstra gir på lager.

Randall vant finalen foran Vesna Fabjan og Katja Visnar. Dermed la utlendinger beslag på de tre første plassene i den nasjonale sprintåpningen.

Marit Bjørgen la ikke skjul på at hun var skuffet over egne prestasjoner i sprintfinalen.

– Jeg var ikke tøff og på hugget nok. Dette finaleheatet kan fort være en OL-finale, det er ikke hvem som helst jeg blir slått av, poengterer hun etter fjerdeplassen på Beitostølen.

– Men jeg håper det løsner litt til uken og gleder meg til Kuusamo. Jeg skal ta det rolig noen dager før jeg reiser til Finland på onsdag, fortsetter skidronningen.

– Ser du noe positivt med å bli nummer fire?

– Ja, jeg blir enda mer tent. Som jeg sier, jeg var ikke på hugget nok og ikke bestemt nok og det må du være når du går sprint. Jeg hadde rett og slett ikke dagen i dag, sukker hun.

Les: Northug etter sprint-exit: – Jeg er i forferdelig form
Les: Northug om Molde-seier: – Det verste som kan skje i sportsåret 2013

– Føler du noen form for usikkerhet før verdenscupåpningen?

– Nei, jeg gjør ikke det. Jeg hadde en litt tyngre periode i fjor også på denne tiden, og så løsnet det. Jeg gleder meg til helgen, svarer Bjørgen på TV 2 Sportens spørsmål.

Celine Brun-Lie ble nummer fem, mens Ingvild Flugstad Østberg måtte ta til takke med 6. plass.

Maiken Caspersen Falla ble slått ut i semifinalen.