Pacquiao-seier ga filippinerne optimismen tilbake

Manny Pacquiao er tilbake på VM-tronen i weltervekt i World Boxing Organization (WBO). Seieren ga tyfonrammede filippinere optimismen tilbake.

Pacquiao, som tidligere ble regnet for å være verdens beste bokser uansett vektklasse, dominerte VM-kampen mot Brandon Rios og vant en knusende poengseier. Dommerne hadde Pacquiao foran med 120-108, 119-109 og 118-110. Det forteller at filippineren var fullstendig overlegen.

Han sa før kampen at han bokset for både fedrelandet og æren. I byen Tacloban, som nærmest ble utradert av tyfonen som feide over øyriket, jublet folk, og i et øyeblikk gjorde seieren til Pacquiao at de glemte den tragedien som har rammet dem.

– Jeg er så lykkelig over at han klarte å vinne. Dette er en seier for alle filippinere. Denne seieren vil gi oss troen tilbake på at det finnes et godt og rettferdig liv, sa 41 år gamle Mario Penaflor. Han var en av mange som feiret seieren i Tacloban.

– Dette handler ikke om mitt comeback, men filippinernes comeback etter den fryktelig tyfonen som har rammet oss. Jeg må også innrømme at jeg er svært lykkelig på egne vegne, for denne overbevisende seieren viser at min tid i bokseringen ikke er over, slo Pacquiao fast.

Han kom til møtet mot Rios med tap i begge de foregående kampene. Særlig det siste nederlaget smertet, da han gikk på en skikkelig smell mot mexicaneren Juan Manuel Marquez. (©NTB)