SESONGENS FJERDE SEIER: Suzann Pettersen vant LPGA turneringen på Taiwan. (Foto: Wally Santana/Ap)
SESONGENS FJERDE SEIER: Suzann Pettersen vant LPGA turneringen på Taiwan. (Foto: Wally Santana/Ap)

Tutta langt etter: – Jeg spiller med håndbrekket på

Suzann Pettersen er langt bak teten i året siste LPGA-turnering i Florida. Drømmen om å avslutte sesongen som verdensener er knust.

Naples (TV 2): Med turneringsseier i den avsluttende LPGA-turneringen ville Suzann Pettersen være ranket som verdens beste for første gang. Isteden har det vært noen svarte dager på jobben for Tutta, og hun ligger i øyeblikket elleve slag bak teten etter å ha gått én under par lørdag.

Det holder til delt 30. plass av 68 spillere.

– Jeg spiller med håndbrekket på, sier hun til TV 2 etter å ha gjort seg ferdig med dagens runde.

Se reportasje fra Florida i videovinduet øverst!

– Vil avslutte med stil
– Jeg får ikke momentum til å flyte, når jeg endelig slår et bra slag klarer jeg ikke å sette putten – og visa versa. Så det har blitt tungrodd utpå der, men jeg kan ikke gjøre noe annet enn å prøve å brette opp ermene og avslutte med stil i morgen, forklarer hun.

At ting ikke har gått hennes vei har åpenbart gått ut over humøret til jenta med det ekstreme konkurranseinstinktet. Etter åpningen, med bogey på hull én og dobbeltbogey på det fjerde, kjempet hun seg ned på én under par – men det var ingen fornøyd golfer som avsluttet lørdagens runde.

Gjennom dagen har Tutta gått for seg selv, kastet fra seg køllene, kommet med verbale utrop og i det hele tatt sett meget misfornøyd ut.

Når hun møter TV 2, som eneste norske media til stede, finner hun likevel frem positive sider ved spillet sitt.

– Jeg fikk noen dårlige hull til å starte med, men det er nok av birdiehull på vei inn. Jeg har ikke hatt flyten på greenen siden jeg kom hit, men det er ikke så langt unna fra at det sitter. Det er marginalt, og etter mange gode dager i det siste så stanger jeg hodet i veggen. Men sånn er det, ikke alle dager er like gode der ute, sier hun.

Nekter for å ha blitt forstyrret
Det kunne blitt en drømmehelg for den formsterke Oslo-jenta, som har ridd på en bølge av strålende spill og turneringsseirer de siste ukene og månedene.

I strålende omgivelser og opp mot 30 grader i Naples, en tre timers kjøretur fra hjemmet hennes i Orlando, lå alt til rette for at 32-åringen kunne sette ytterligere press på verdensener Inbee Park fra Sør-Korea.

De fleste TV 2 har snakket med langs greenene og på presserommet på fasjonable Ritz Carlton Golf Resort, mener forhåndsfokuset på å klatre helt til topps på verdensrankingen har forstyrret henne mentalt.

Det benekter 32-åringen.

– Det har ikke vært på min agenda. Jeg prøver å gjøre så godt jeg kan, spillet er ikke så langt unna, svarer Pettersen.

Inspirert av Lewis
Amerikanske Stacy Lewis lå likt med Tutta etter de to første dagene, men spilte seg opp i tetstriden med karrièrebeste lørdag. Kun 63 slag brukte Texas-jenta, det er ni under par.

Det gir Tutta inspirasjon til å runde av sesongen med stil.

– Hvis forholdene er sånn også i morgen så er det ikke noe nummer som er umulig utpå her. Jeg får bare ta én dag til på jobben før jeg kan ta litt fortjent fri, runder hun av.

Turneringen avsluttes søndag.