POPULÆR: Craig Bellamy har spilt for en rekke toppklubber i England, og  var ikke langt unna å spille i Manchester United drakt også, ifølge ham selv. (Foto: Nick Potts)
POPULÆR: Craig Bellamy har spilt for en rekke toppklubber i England, og var ikke langt unna å spille i Manchester United drakt også, ifølge ham selv. (Foto: Nick Potts)

Bellamy: – Både Ferguson og Moyes ville kjøpe meg

David Moyes forsøkte å hente Craig Bellamy flere ganger, hevder spilleren selv.

Se Cardiff-Man. United kl. 17.00 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

– Det er helt sant. Rådigveren min hadde et møte med United i 2010, kort tid før jeg kom til Cardiff på lån, sier Bellamy om interessen fra Sir Alex Ferguson til Daily Mirror.

Bellamy var den gang Manchester Citys eiendom. Derfor var en overgang til byrivalen i realiteten aldri et alternativ.

– Dersom Manchester City hadde gått med på det, så hadde det vært flott. Men de sa nei med en gang, og jeg forsøkte aldri å ta det videre derfra, sier Bellamy.

Også helt tilbake i 2002 var det snakk om en overgang, forteller urokråka. Den gang reiste representantene til Bellamy for å snakke med med Sir Alex Ferguson på Uniteds treningsfelt med tanke på en mulig overgang.

– Men Newcastle var nettopp blitt klare for Mesterligaen, jeg elsket å spille for Sir Bobby Robson og hadde akkurat blitt tilbudt en ny kontrakt der. For å være ærlig brukte jeg en forespørsel fra United for å presse frem en bedre avtale, sier Bellamy.

Ville ha Bellamy til Everton
Nåværende United-sjef David Moyes forsøkte også å hente Bellamy til Everton etter at klubben kvalifiserte seg til Mesterligaen for åtte år siden. Men Moyes' mange husregler gjorde at Bellamy valgte Blackburn i stedet.

David Moyes (Foto: Dave Thompson)
David Moyes (Foto: Dave Thompson)
– Han fikk meg til å føle meg som den mest ønskede mannen på jorda, og sa at jeg ville passe perfekt inn i måten de spilte på, sier Bellamy.

Men noen uker senere ble Bellamy presentert med en lang liste med regler da han besøkte Moyes hjemme i Preston.

Dermed fikk Bellamy raskt kalde føtter og ba agenten sin om å bryte forhandlingene.

– Noen måneder senere ringte David og beklaget. Han sa at han burde fått avtalen i havn, noe som var veldig storsinnet gjort av ham. Han forsøkte å hente meg igjen da jeg var i West Ham, og nok en gang da jeg var i City.

Har du husket å sette opp laget? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Skadeutsatt United-lag
I dag møtes Bellamy og Moyes igjen når Manchester United gjester Cardiff City Stadium – etter alt å dømme med Bellamy fra start for waliserne.

United kommer uten skadde Michael Carrick, Phil Jones og Danny Welbeck i troppen. Det hersker også usikkerhet rundt Robin van Persie etter at spissen måtte stå over landskampene den siste halvannen uken med et tåproblem.

Manager David Moyes må også ta en avgjørelse med tanke på Nemanja Vidic. United-kapteinen er tilbake i trening etter hjernerystelsen han pådro seg mot Arsenal, men det er ikke kjent om serberen er kvitt alle symptomene etter hodesmellen.

Tror du Craig Bellamy ville blitt en suksess i Manchester United? Diskuter med andre fotballfans i kommentarfeltet.