Martin Johnsrud Sundby (Foto: Christensen, Marte)
Martin Johnsrud Sundby (Foto: Christensen, Marte)

Tror Johnsrud Sundby kan ta fem OL-gull

TV 2-ekspertene spår festsesong for Martin Johnsrud Sundby.

Beitostølen (TV 2): Martin Johnsrud Sundby er i kjempeform en uke før verdenscupsirkuset ruller i gang i Kuusamo. Sundby gjorde nærmest narr av konkurrentene sine på lørdagens 15 kilometer lange konkurranse i fri teknikk.

Kan ta fem gull
Til slutt skilte det 33 sekunder ned til andremann Anders Gløersen. Sundby kan fort bli en av Norges beste medaljeplukkere i Sotsji-OL. Langrennsekspert Svein Tore Samdal mener Sundby er kapabel til å ta fem gull i Russland.

– Med full klaff kan han ta gull på duathlon, 15 kilometer klassisk og femmila. Han er i posisjon til tre individuelle gull. Han er selvsagt også aktuell på stafetten, men han bør også være aktuell på lagsprinten.

– Det blir fem gull?

– Han er høyaktuell på de to lagkonkurransene og han er medaljekandidat i tre individuelle løp. Er han medaljekandidat, er han gullkandidat, sier Samdal.

– Martin kan fort være det største gullhåpet vi har, skyter Odd-Bjørn Hjelmeset inn.

– Han er gullkandidat i fem øvelser. Om han greier det er en annen sak. Jeg tviler kanskje på det, for han kan bli for sliten, sier Hjelmeset.

Les: Johnsrud Sundby satte Northug på plass
Les: Northugs t-skjorte-svar til svensken: – Om teksten er foran, får han ikke sett den

– Verdens råeste
Sjur Røthe, som ble nummer tre hele 41,2 sekunder bak Sundby, mener Røa-løperen kanskje er verdens beste skiløper for tiden.

– Han er ikke så langt unna det. Det er moro at han får det så bra til, så får vi andre ta han igjen etter hvert, sier Røthe.

– Det er ikke moro å være et hav bak etter fem kilometer. Etter ti kilometer var jeg dobbelt så langt bak. Han er knallsterk. Det var mye dobbeldans i løypen, og det er han verdens råeste på, sier Røthe.

Selv føler ikke Sundby seg som verdens beste skiløper for øyeblikket.

– Jeg er langt unna. Veldig langt unna. Jeg er på vei inn i en god sesong, sier Sundby beskjedent.

Les: Sjekk skistjernenes ekstreme hvilepuls
Les: – Bjørgen gir ikke fra seg tronen til Johaug

Røthe er imponert over hvordan Sundby strukturerer treningshverdagen sin på.

– Han er jækla strukturert. Etter at han fikk en junior i heimen måtte han legge om hverdagen sin. Han må ha en veldig god plan på alt han gjør. På fredag var nummer 1,2,3,5,6,8 og 9 familiefedre. Det er tydelig at de kan strukturere hverdagen sin, sier Røthe.