BLE MATCHVINNER: Linda Melissa Wiik avgjorde cupfinalen for Stabæk. (Foto: Grøtt, Vegard)
BLE MATCHVINNER: Linda Melissa Wiik avgjorde cupfinalen for Stabæk. (Foto: Grøtt, Vegard)

Wiik-nikk sikret cupgull: – Hun har lært av den beste

Med kjæresten Peter Kovacs som stolt tilskuer ble Lindy Melissa Wiik matchvinner for Stabæk i cupfinalen.

Avaldsnes-Stabæk 0-1

Ullevaal stadion (TV 2): Stabæk sløste med sjansene i starten, men fant åpningen 12 minutter før pause. Siri Nordeide Grønli slo et perfekt innlegg på hodet til Lindy Melissa Wiik.

Fra fire meter nikket hun ballen i nettet via keeper slik kjæresten Peter Kovacs har gjort en rekke ganger for Strømsgodset de siste sesongene.

– Et kjempeangrep og et kjempemål. God timing fra luftens baron. Som å se meg selv, sier Kovacs til TV 2.

Han var på plass på Ullevaal med Stabæk-skjerf rundt halsen for å heie på Wiik. Duoen kan nå feire to seriemesterskap og et cupgull denne sesongen.

– Hun har hatt en god lærer. Hun har lært av den beste, sier Kovacs og ler.

– Jeg var helt alene på bakre stolpe. Jeg har lært av Peter som er veldig god på hodet. Han har sagt jeg må være mer inne i boksen, sier Wiik.

– Vi er et kjempegodt lag, og det er en drøm å spille på dette laget. Vi har de beste supporterne i Norge, et kjempebra team rundt og en fantastisk gjeng. Det er kjempegøy å spille i Stabæk. Nå blir det en liten feiring. Vi skal vinne festen i kveld også!

Avaldsnes-trener Roar Wold var så rørt at han slet med å holde tårene tilbake under intervjuet med TV 2:

– Det var tett og tøft. I andre omgang hadde vi muligheten, men vi klarte ikke utnytte sjansene. Når man møter så gode lag, må de i mål. Lag som er vant til å vinne har ofte stang inn. Det er bittert, men samtidig må vi se at prestasjonen er fantastisk. Vi har vist på TV at vi kan matche et av de beste lagene i Europa. Det er jeg stolt av. Vi er så fornøyde at det er vanskelig å beskrive. Avaldsnes er en bitteliten klubb som har jobbet fantastisk for å komme dit de er i dag, sier Wold.

Stabæk-trener Øyvind Eide var godt fornøyd etter å ha tatt to trofé denne sesongen.

– Dette var utrolig deilig og det er spesielt å ta "The Double" for første gang i Stabæks historie. Dette er en gjeng som er utrolig ivrige etter å bli bedre. Vi har mistet to av de beste spillerne i Norden underveis i sesongen (Caroline Graham Hansen og Katrine Pedersen) og det vi klart å levere på slutten her sier noe om ferdighetene og mentaliteten i laget.

– Hvordan festen blir vet jeg ikke. Det er spillerne som organiserer, jeg er bare med, men det blir bankett og fest. Med serie- og cupgull har vi også to ting å feire.

Før den avgjørende scoringen til Wiik hadde både Siri Nordeide Grønli og Ida Elise Enget fått to langskudd henholdsvis reddet og blokkert.

Wiik kunne blitt tomålsscorer da hun ble servert av Elise Thorsnes like utenfor 16-meteren, men skuddet suste utenfor via en motspiller. Like før pause fikk Avaldsnes sin første sjanse i kampen, men den var til gjengjeld stor. Ingrid Hjelmseth somlet med et utspill og ble satt under press. Klareringen traff en Avaldsnes-fot og trillet i stolpen bak landslagskeeperen.

Også den første store muligheten etter hvilen kom etter at Hjelmseth brukte for lang tid med ballen. Rosana snappet ballen, men selv med keeper på halvdistanse skjøt hun svakt over.

Cecilie Pedersen kunne utliknet på overtid, men fikk ikke kontroll i feltet. Mål ble det heller ikke i andre enden da en sliten Thorsnes skjøt rett på keeper.

Det betydde lite da Wiiks scoring var nok til å sikre Stabæks tredje cupmesterskap på rad. Det skal feires med bankett på Hotel Bristol og på et utested på Oslos vestkant i kveld og natt.