Frank Lampard (Foto: EDDIE KEOGH, © KFD/SU)
Frank Lampard (Foto: EDDIE KEOGH, © KFD/SU)

Lampards og Mourinhos superstatistikk fortsetter

Mourinho vinner alltid mot West Ham. Lørdag kveld ble det ny seier i det som ble en festaften for Frank Lampard.

West-Ham - Chelsea 0-3

Evigunge Frank Lampard scoret for tredje kamp på rad mot gamleklubben da Sam Allardyce sitt mannskap fikk bank av Chelsea.

Lampard satte inn Chelseas første på straffe, før han punkterte kampen med 3-0-mål knapt ti minutter før slutt. Målene var hans første på ti ligakamper – en sjelden tørke for den scoringsvante midtbanespilleren.

– Jeg har prøvd ikke å tenke så mye på det, men jeg har spilt dypere i banen og har brent noen sjanser. Men jeg har bevart troen på at jeg kan score når jeg kommer meg fremover i banen, sier Lampard.

3-0-målet var hans 207. så langt i Chelsea-karrieren.

– Jeg vil spille for denne manageren uansett hvor det måtte være. Etter at vi tok ledelsen spilte vi fantastisk fotball. Vi burde ha scoret flere, sier Lampard.

Chelsea-veteranen sier det var en god dag på jobben etter to kamper uten seier. Blåtrøyene har fortsatt til gode å gå tre kamper uten å vinne med José Mourinho som manager.

– Du kunne se fra første minutt at det var en energi i laget, vi skapte sjanser og flyttet ballen bra. Når vi spiller sånn så kommer også seirene, sier Lampard.

Se sammendrag i videovinduet øverst.

Uslåelige Mourinho
José Mourinho står nå med seirer i samtlige fem Premier League-møter med West Ham. Han har heller aldri tapt mot Sam Allardyce i ligaen: På sju møter er det blitt fem seirer og to uavgjort.

– At han er med meg på dette stadiet av karrieren synes jeg er bra. Vi kjenner hverandre svært godt. Han vet at jeg elsker fyren, og at hver eneste avgjørelse jeg tar er til hans eget beste, sier Mourinho.

– Han har ingenting å bevise, han har bare mye å gi til meg, til laget og til klubben, slik han alltid har gjort.

Trepoengeren mot London-rivalene betyr at Chelsea er fire poeng bak ligaleder Arsenal.

chelseastraffe000000
chelseastraffe000000

Chelseas straffescoring kom etter håpløst forsvarsspill av West Ham.

Oscar fanget opp Guy Demels løse tilbakespill og ble taklet av en utrusende Jussi Jääskeläinen. Dermed soleklar straffe og ledelse til gjestene.

Brasilianske Oscar ordnet også 2-0-målet da han kombinerte fint med Eden Hazard og skjøt velplassert i nærmeste hjørne.

12 kamper ut i sesongen står Oscar med fem scoringer, og har dermed allerede passert forrige sesongs målfangst på fire på 34 kamper.

Byttet to før pause
Chelsea-dominansen fikk West Ham-manager Sam Allardyce til å ta grep. Fem minutter før pause byttet han ut både Joe Cole og Jack Collison.

Cole vekslet ikke et blikk med manageren sin og gikk rett i garderoben.

West Ham kom bedre med etter hvilen og skapte, i motsetning til i første omgang, flere brukbare muligheter. I stedet ble det Chelsea og Frank Lampard som igjen skulle finne veien til nettmaskene.

35-åringen fikk en retur i beina og bredsidet resolutt inn spikeren i kista.

Med to seirer på tolv kamper spørs det hvor lenge Allardyce sitter i managerstolen på Boleyn Ground.

Har du spillere fra disse klubbene på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Lagoppstillingene

West Ham (4-4-2): Jussi Jääskelainen, Guy Demel, James Tomkins, James Collins, Joey O'Brien - Jack Collison, Mark Noble, Stewart Downing, Kevin Nolan - Ravel Morrison, Joe Cole.

Chelsea (4-2-3-1): Petr Cech - Branislav Ivanovic, Gary Cahill, John Terry, Cesar Azpilicueta - John Obi Mikel, Frank Lampard - Ramires, Oscar, Eden Hazard, Samuel Eto'o.