Gustavo Poyet (2) (Foto: PLP (c))
Gustavo Poyet (2) (Foto: PLP (c))

Her kaster manageren jakka i sinne over rødt kort

Gustavo Poyet synes ikke Wes Brown fortjente å bli utvist. Hva mener du om den omdiskuterte situasjonen?

Stoke-Sunderland 2-0:

Stoke tok endelig tre poeng igjen etter 2-0 hjemme over Sunderland lørdag.

Men det var ikke scoringene til Charlie Adam og Steven N'Zonzi som det ble snakket om etter kampen. I hvert fall ikke blant Sunderland-fansen.

Vel 36 minutter inn i kampen fikk nemlig Wes Brown direkte rødt kort etter en duell med målscorer Adam. Den tidligere Manchester United-spiller gikk hardt inn i taklingen, men traff ikke Adam og skled forbi. Dommeren hentet likevel opp det røde kortet.

Det likte Sunderland-manager Gustavo Poyet svært dårlig. 46-åringen fra Uruguay klikket på sidelinjen og rev av seg vinterjakka si i sinne mot dommeren.

Se situasjonen og Gustavo Poyets sinne i videovinduet øverst!

PL i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk
Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!

Ba om beklagelse
Etter kampen mente han at dommerforeningen i England bør beklage hendelsen.

– Jeg vil at dommerforeningen skal be meg om unnskyldning. De gjorde det forrige uke. Jeg synes det ville vært rettferdig. Da ringte de til en engelsk manager. Nå er det på tide at de ringer til en utenlandsk manager, sier han, ifølge Daily Mirror.

Hendelsen Poyet refererer til er unnskyldningen West Bromwich-manager Steve Clarke fikk etter kampen mot Chelsea i forrige serierunde. Chelsea fikk et kontroversielt straffespark som sørget for at kampen endte 2-2.

– Det var ingen tvil om den situasjonen. Det var dommeren som tok beslutningen, og han brukte tre eller fire sekunder til å gi kort. Men det var jo ikke engang et kort, sukker Poyet.

– Er ikke i nærheten
Panelet i FotballXtra England delte Poyets frustrasjon.

– Jeg reagerte ikke da jeg så det live. Jeg synes ikke det så ut som et rødt kort. Han kom ikke inn med knottene først, men taklet med innsiden, sier TV 2s fotballekspert, Petter Myhre.

– Han er ikke i nærheten, sier ekspertkollega Claus Lundekvam.

Tidligere Premier League-spiller Trevor Morley går enda lenger:

– Det er ett av de minst røde kortene jeg noensinne har sett.

Hva mener du? Stem til høyre og ta debatten under!

Stokes seier er klubbens første siden 31. august (!), og de røde og hvite klatret dermed opp til 15. plass. Sunderland ligger på sin side fortsatt under nedrykksstreken, med tre poeng opp til sikker plass.

Se scoringene og høydepunktene her:

771243