sturridge000000
sturridge000000
Romelu Lukaku
Romelu Lukaku

Sturridge reddet Liverpool i utrolig byderby

Det ble et derby for historiebøkene da Everton og Liverpool spilte 3-3 på Goodison Park.

Everton-Liverpool 3-3

Liverpool/Oslo (TV 2): Seks scoringer, enda flere sjanser, knallharde taklinger og fantastisk stemning var noen av ingrediensene i et Liverpool-derby som vil bli husket i lang tid.

Liverpool ledet to ganger i løpet av oppgjøret, men med to scoringer av Romelu Lukaku snudde Everton kampen og så ut til å stikke av med alle poengene.

Men to minutter før ordinær tid dukket mannen som for første gang denne sesongen ble benket fra start, Daniel Sturridge, opp og reddet et fortjent poeng for Liverpool.

– Det er den beste opplevelsen jeg har hatt på klubbnivå. Det er en stor ære å spille i et sånt derby og stort å score to mål, men det er synd at vi ikke vant, sier tomålsscorer Romelu Lukaku.

Se intervju med Romelu Lukaku i TV 2 Play.

Solid Mignolet
Lukaku ble hentet på lån fra Chelsea i sommer og har markert seg med sju mål på ti ligakamper. Lørdag scoret belgieren sitt tredje og fjerde mål mot Liverpool i karrieren, men bare en opplagt Simon Mignolet gjorde at det ikke ble hat trick på kraftspissen.

– Jeg tror ikke det kommer mange flere kamper hvor jeg slipper inn tre ganger og likevel gjør så mange redninger, sier Mignolet til TV 2.

Philippe Coutinho og Luis Suárez stod for Liverpools øvrige mål, mens Kevin Mirallas scoret Evertons første.

– Elektrisk atmosfære
Everton-manager Roberto Martinez kaller sitt første Liverpool-derby «en unik opplevelse».

– Mange snakker om atmosfæren under Merseyside-derbyet, men før man kommer dit og selv kjenner det på kroppen så er det umulig å beskrive. Det var en utrolig, elektrisk atmosfære. Fansen hjalp oss virkelig til å komme tilbake da vi lå under 1-2, sier Martinez til TV 2.

Pangstart

coutinho000000
coutinho000000
Philippe Coutinho ga Liverpool en kjempestart da han tuppet ballen i mål bare fire minutter ut i kampen. Brasilianeren fikk stå helt umarkert på bakerste stolpe på en corner før han satte inn sitt første mål for sesongen.

Men gleden var kortvarig: Bare fire minutter senere fikset Kevin Mirallas utligning på Goodison Park – også denne etter en dødball.

Luis Suárez
Luis Suárez

Belgieren, som også fant veien til nettmaskene i Belgias 2-3-tap for Japan tirsdag, dunket ballen opp i nettaket etter et Leighton Baines-frispark.

Så var det duket for Luis Suárez-show. Fra drøyt 20 meter skrudde han ballen på fantastisk vis gjennom et hull i Everton-muren etter selv å ha ordnet frispark. Ballen snek seg inn ved stolperota.

Det var 26-åringens niende scoring på sju kamper denne sesongen.

Kvein Mirallas
Kvein Mirallas

– Skulle vært utvst
Ti minutter før pause kunne kampen fort vært over for både Mirallas og Suárez da Everton-spilleren kom inn med knottene først og stemplet Suárez stygt bak kneet.

Dommer Phil Dowd tok lang betenkningstid mens Suárez fikk behandling på gresset, men nøyde seg med å gi Mirallas det gule kortet da Liverpools målmaskin til slutt kom seg på beina igjen.

– Soleklart rødt, konkluderte Morten Langli og Claus Lundekvam i TV 2s Premier League-studio i pausen.

Liverpool-manager Brendan Rodgers deler den oppfatningen.

– Jeg mener at Mirallas var heldig som fikk fortsette. Det var en dårlig takling, sier Rodgers og legger til:

– Det skulle vært interessant å vite hva utfallet ville blitt om det hadde vært Luis Suárez som gjorde den taklingen.

Se studiopanelet diskutere situasjonen:

Baines-skade, kjempebom og Lukaku-show
Everton mistet viktige Leighton Baines med skade minutter ut i andre omgang. Baines' erstatter, Gerard Deulofeu, brukte ikke lang tid på å markere seg, men keeper Simon Mignolet fikk avverget med beina da 19-åringen ble spilt fri.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

allenbom000000
allenbom000000
Kampen var en knapp time gammel da Liverpool kunne økt ledelsen, men Joe Allen viste hvorfor han står uten scoringer denne sesongen da han alene med keeper satte ballen utenfor.

Langt mer treffsikker var Evertons innlånte kraftspiss Romelu Lukaku. 20 minutter før full tid fikk han ballen servert i boksen og banket den i mål via hanskene til en ellers strålende Simon Mignolet.

Strålende – og noe heldig – var også Tim Howard da Suárez i jakten på scoring nummer to uhindret fikk heade fra fire-fem meter. Everton-keeperen fikk så vidt opp venstrelabben tidsnok til å forhindre ny Liverpool-ledelse.

lukaku000000
lukaku000000
Og fyrverkeriet fortsatte på Goodison Park: Lukaku ruvet i lufta på en corner og styrte inn Evertons ledermål sju minutter før slutt.

Men igjen fikk Goodison Park-publikummet servert en rask kvittering: Minutter tidligere hadde manager Brendan Rodgers satt inn Daniel Sturridge, og trekket betalte seg da innbytteren to minutter før slutt headet inn målet som reddet ett poeng for Liverpool.

Har du spillere fra disse klubbene på ditt lag? Spill Premier League-manager

Lagoppstillingene

Everton: Howard, Baines, Distin, Jagielka, Coleman, Barry, McCarthy, Pienaar, Barkley, Mirallas, Lukaku.

Innbyttere: Robles, Heitinga, Jelavic, Deulofeu, Naismith, Osman, Stones.

Liverpool: Mignolet, Johnson, Flanagan, Agger, Skrtel, Lucas, Gerrard, Allen, Henderson, Coutinho, Suarez.

Innbyttere: Jones, Toure, Alberto, Moses, Sturridge, Sakho, Sterling.