Mikko Kokslien tok NM-gullet i kombinert

Mikko Kokslien fra Søre Ål gikk seg opp fra en 3.-plass etter hopperennet og sikret NM-gullet etter 10 kilometeren på Beitostølen lørdag.

– Det er kjempebra å være norsk mester, og jeg synes jeg gikk et godt løp, sa Kokslien til NRK etter rennet. Han slo Magnus Moan med 51,9 sekunder og vant en suveren seier, men Moan som forresten ikke stiller i verdenscupen i Kuusamo kommende helg, gikk også bra. Han lå på 13.-plass etter heller svak hopping i Midtstubakken lørdag, men viste at langrennsformen er god.

Ole Martin Storlien tok bronsen. Han var 57,1 sekunder bak vinneren, men fulgte Magnus Moen nesten til målstreken. Moan avgjorde sølvkampen like før mål.

– Nå håper jeg å kunne fortsette i dette sporet. Målet mitt i år er å gå jevnere og være mer stabilt god enn i fjor, sa Kokslien etter seieren.

Håvard Klemetsen ledet etter hopprennet, men det ble tidlig klart at han i alle fall ikke kunne være med i gullkampen, for han ble tidlig fragått av Kokslien. Til slutt endte Klemetsen på femteplass. Han var 1.07,5 minutt fra gullet, men bare ti sekunder unna en plass på seierspallen. (©NTB)