TRONSKIFTE?:Therese Johaug kan bli den nye langrennsdronningen. Her fra VM i Val di Fiemme tidligere i år. (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix)
TRONSKIFTE?:Therese Johaug kan bli den nye langrennsdronningen. Her fra VM i Val di Fiemme tidligere i år. (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix)

– Bjørgen gir ikke fra seg tronen til Johaug

TV 2-ekspert Fredrik Aukland spår at Marit Bjørgen nok en gang blir OL-dronning.

Beitostølen (TV 2 Sporten): Marit Bjørgen sto over fredagens 10 km klassisk på grunn av forkjølelse. I dag var hun tilbake i aksjon på samme distanse i fri teknikk, men skidronningen måtte se seg slått av en sprudlende Therese Johaug.

I mål var Johaug hele 18,9 sekunder foran Bjørgen.

Les: Skidronningen Bjørgen fikk bank av Johaug

– Marit blir OL-dronningen
Nå mener mange at Therese Johaug kan overta tronen som verdens beste kvinnelige langrennsløper denne sesongen. Men TV 2-ekspert Fredrik Aukland deler ikke den oppfatningen.

– Vi har diskutert dette lenge. Marit kommer til å bli OL-dronning også denne sesongen på grunn av type konkurranser og på grunn av sin rutine, fastslår Fredrik Aukland overfor TV 2 Sporten.

– Therese kommer til å utfordre Marit på enkelte distanser, det er det ingen tvil om. Det kommer til å bli mange kjempegode fighter mellom dem. Men jeg tror ikke Marit gir fra seg tronen. Hun kommer til å kjempe knallhardt for å beholde den og jeg tror hun klarer det, utdyper eksperten, som samtidig ikke legger skjul på at Therese Johaug imponerte på Beitostølen.

– På Beitostølen var Therese sterkere. Men dette var det første skirennet til Marit, minner han om.

Les: Ski-esset mistet lappen – målt til 130 km/t

Marit Bjørgen legger ikke skjul på at Johaug kanskje blir den største rivalen om de øverste pallplasseringene denne sesongen.

– Therese går fort igjen på Beitostølen og det er ikke overraskende. Vi trener så mye sammen og vet hvor vi har hverandre. Jeg er forberedt på at det blir en kamp mot Therese, sier Bjørgen etter andreplassen på 10 kilometeren på Beitostølen.

– Frykter du et tronskifte denne sesongen?

– Vel. Jeg håper på mange gode fighter gjennom vinteren. Det er viktig for sporten også. Husk at Therese ble verdensmester i fjor. At hun er god på Beitostølen er ikke overraskende, svarer Bjørgen og smiler lurt.

– For tidlig å si
Therese Johaug synes det smaker ekstra godt å slå Marit Bjørgen.

– Det var veldig moro å dra i land nok en seier. Jeg fikk de svarene jeg ønsket. Jeg liker å gå konkurranser der alle de beste stiller til start. Da må jeg få lov til å si at det er ekstra moro å vinne når Marit Bjørgen er med, konstaterer Johaug, som sier følgende om et mulig tronskifte denne sesongen:

– Det er for tidlig å si. Men det kommer til å bli mange dueller mellom meg og Marit gjennom vinteren. Det er det som trigger oss alle sammen, å kjempe kvinne mot kvinne. Det gjør oss alle bare ekstra gira, smiler Johaug.