Therese Johaug og Marit Bjørgen. (Foto: Aabech, Magnus/NTB scanpix)
Therese Johaug og Marit Bjørgen. (Foto: Aabech, Magnus/NTB scanpix)

Skidronningen Bjørgen fikk bank av Johaug

Therese Johaug slo Marit Bjørgen med neste tjue sekunder på Beitosølen.

Beitostølen (TV 2): Marit Bjørgen sto over fredagens 10 km klassisk på grunn av forkjølelse. I dag var hun tilbake i aksjon på samme distanse i fri teknikk, men skidronningen måtte se seg slått av en sprudlende Therese Johaug.

I mål var Johaug hele 18,9 sekunder foran Bjørgen.

– Therese går fort igjen. Det er ikke så veldig overraskende. Vi trener mye sammen og vet hvor vi har hverandre. Jeg hadde forberedt meg på at det kom til å bli en kamp mot Therese, sier Bjørgen til TV 2.

Sprengåpnet
Hun var godt fornøyd med sitt eget løp til tross for Johaug-nederlaget.

– Jeg var hissig i starten og fikk det litt underveis. Jeg er fornøyd med måten jeg løste de tekniske oppgavene på. Jeg fikk skryt av trenerne, så jeg har gjort noe bra, sier Bjørgen.

– Men er du ikke litt for rutinert til å åpne så hardt?

– Ja, men det er kanskje det som gjør at jeg fortsatt er motivert, sulten og på hugget. Det er derfor jeg var nervøs i dag. Jeg var skikkelig tent, røper Bjørgen.

For etter to kilometer ledet hun med fire sekunder på Therese Johaug. Da var ikke Johaug høy i hatten.

– Jeg tenkte «åh, herregud. Jeg ligger fem sekunder bak etter 200 meter.» Men så tenkte jeg at jeg skulle fokusere på meg selv. Da jeg kom til langbakken tenkte jeg at det var mitt terreng. Jeg brukte terrenget, og da jeg kom ned til Egil lå jeg sju sekunder foran, sier Johaug.

Les: Sjekk skistjernenes ekstreme hvilepuls
Les: Se Johaugs hilsen til Magnus Carlsen

Jacobsen slo Steira
Ved passering seks kilometer hadde Johaug ikke bare spist inn Bjørgens forsprang. Johaug hadde distansert Bjørgen med 16 sekunder. Det forspranget bare økte utover i løpet.

Nå skal Johaug forberede seg på neste helgs verdenscupåpning i Kuusamo. Hun har nemlig fått startnekt i søndagens sprint av landslagstrener Egil Kristiansen.

– Jeg har veldig lyst til å gå sprinten i morgen, for jeg har trent utrolig hardt i sommer og høst for å bli bedre. Jeg synes det nesten er litt for gale at jeg ikke skal stille til start i morgen, sier Johaug.

I fjor gikk Johaug sprinten. Det fikk hun svi for i verdenscupåpningen. Det er grunnen til at Johaug nå hviles.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen knep 3. plassen foran Kristin Størmer Steira og Vibeke Skofterud.

Resultatliste:
1. Therese Johaug
2. Marit Bjørgen +18,9
3. Astrid Uhrenholdt Jacobsen +47,1
4. Kristin Størmer Steira +1,01.1
5. Vibeke Skofterud +1,04.3