HBK Trener Leif Gunnar Smerud må se dagens kamp mot Brann fra tribuneplass. (Foto: Aas, Erlend, © ERL)
HBK Trener Leif Gunnar Smerud må se dagens kamp mot Brann fra tribuneplass. (Foto: Aas, Erlend, © ERL)

Smerud og Hønefoss enige om å avslutte samarbeidet

Klubben som rykket ned fra Tippeligaen må ut på trenerjakt.

Leif Gunnar Smerud er ferdig i Hønefoss. Etter tre år som hovedtrener har han nå blitt enig med klubben om å avslutte samarbeidet, skriver klubben på sine egne hjemmesider.

Det var lokalavisa ringblad.no som først skrev om nyheten, og nå må klubben som rykket ned fra Tippeligaen ut på trenerjakt forut for neste sesong som skal tilbringes på norsk fotballs nest øverste nivå. Assistenttrener Pål Arne Johansen er også ferdig i klubben.

– Hønefoss BK er svært godt fornøyd med den jobben trenerduoen har gjort. Men samtidig er det å miste ca. 12 millioner kroner fra en sesong til en annen på grunn av nedrykk vanskelig. Leif Gunnar og Pål Arne er ambisiøse trenere som holder et svært høyt faglig nivå, og ettersom økonomien nå tilsier at vårt sportslige apparat også må justeres er begge parter enige om ikke å forlenge samarbeidet, men ønske hverandre lykke til videre, sier styreleder Niels Røine.

Økonomien tilsier at vårt sportslige apparat må justeres. - Niels Røine

Les også: Nedrykkstårer i Tromsø og Hønefoss

Smerud ledet laget til opprykk i 2011 og leverte en strålende debutsesong som Tippeliga-trener da ringerikingene reddet plassen mot alle odds. Underveis i 2012-sesongen var de faktisk så høyt oppe som på 4. plass på tabellen, men i år ble det tyngre for de hvite, grønne og sorte.

– Jeg vil på vegne av Pål Arne og meg selv takke både klubben, supporterne, trenerteamet og alle som bidrar i og rundt HBK for tre innholdsrike og gode år. En spesiell takk går også til spillergruppen. Jeg er både glad og stolt over prosessene i den siste delen av årets sesong – hvor vi etter god dialog og en klok justering i begge leirer igjen har spilt god fotball og produsert resultater, sier 36-åringen selv om avgangen.

Smerud (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
Smerud (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)