Verdensmester, sex-symbol og sjakkens-Mozart

Magnus Carlsen er omtalt i aviser verden rundt etter VM-seieren over Vishy Anand fredag. Han blir kalt både «sjakkens Mozart» og sex-symbol.

VG skriver at nyhetsmagasinet Times som tidligere i år kåret Carlsen til en av verdens 100 mest innflytelsesrike mennesker, kaller ham sex-symbol etter VM-seieren.

Times mener Carlsen er verdens mest sexy sjakkspiller, og magasinet slår selvsagt også fast at han er verdensmester. Nordmannen knuste gamlemesteren Anand og avgjorde etter bare ti av de totalt 12 partiene som kunne ha vært spilt.

Oppslagene var selvsagt store i indiske medier, for den detroniserte mesteren kommer jo derfra. Også de største avisene i Sverige og Danmark markerte på oppslagsplass at Magnus Carlsen var den nye eneren i sjakkverdenen. Alle skriver at han har imponert.

Belgisk radio kaller Carlsen for både «stilikon og vidunderbarn», mens spanske ABC kaller han «den nye kongen av verden». Tyske Die Welt kaller 22-åringen, opprinnelig fra Tønsberg, for sjakkens Mozart.

Det var kaotiske tilstander i og rundt presserommet på hotellet i Chennai etter at kampen om VM-tittelen var avgjort, og det var helt klart at den norske kolonien med den nybakte verdensmesteren var klar for feiring. (©NTB)