Anders Fannemel (Foto: Lovric, Primoz, © PL pak)
Anders Fannemel (Foto: Lovric, Primoz, © PL pak)

Fannemel nest best i kvalifiseringen

Anders Fannemel strekte seg til 138 meter og fikk 126,7 poeng i kvalifiseringen til søndagens verdenscuprenn i Klingenthal.

Det var bare polakken Piotr Zyla som var bedre. Han hoppet riktignok en halv meter kortere enn nordmannen, men fikk litt bedre stil og endte med 128,4 poeng. Polakkene tok også tredjeplassen i kvalifiseringen med Dawid Kubacki. Han fikk 135,5 meter og 126,5 poeng.

Fannemel imponerte og hoppet svært godt. Landslagsledelsen var i alle fall veldig fornøyde med det han presterte i storbakken i Klingenthal fredag kveld.

Ole Marius Ingvaldsen endte på 23.-plass og er også klar for søndagens renn etter 129,5 meter fredag. Han fikk 111,2 poeng.

Tom Hilde og Anders Bardal var forhåndskvalifiserte til søndagens renn, men de tok hvert sitt hopp i bakken fredag kveld likevel. Hilde strekte seg til 130 meter, mens Bardal nøyde seg med 126.

Den eneste av de norske hopperne som ikke kom med til rennet søndag var Rune Velta. Han mislyktes i kvalifiseringen med et hopp på 125 meter. Poengsummen ble svake 97,6, og det holdt ikke. til slutt endte Velta på 45.-plass. (©NTB)