BLE FORSØKT PRESSET FOR PENGER: Nicklas Bendtner. (Foto: Grøtt, Vegard)
BLE FORSØKT PRESSET FOR PENGER: Nicklas Bendtner. (Foto: Grøtt, Vegard)

Arsenal-stjerne presset for penger med pikante bilder

Ville ha over 100.000 kroner for bilder av Nicklas Bendtner og kjæresten på en stjålet datamaskin.

Nicklas Bendtner (25) stjeler nok en gang overskriftene i danske aviser, men denne ganger er det ikke spissen selv som har skylden.

To unge menn er nemlig dømt av en domstol i København for å ha presset en person for penger. Politiet i København har ikke gått ut med navnet på personen, men Ekstrabladet skriver at det er snakk om Bendtner og skuespillerkjæresten Julie Zangenberg.

De to personene skal ha truet Bendtner med å publisere private bilder og sensitive opplysninger om ham dersom han ikke betalte dem 100.000 danske kroner (ca. 110.000 NOK). På datamaskinen som ble stjålet var det ca. 100 bilder av Bendtner og Zangeberg i en seng.

Hovedgjerningsmannen skal ha ringt rundt til ulike deler av dansk media for å høre hva de ville betale for opplysningene.

– Mannen ringte deretter til datamaskinens eier og presenterte seg med falskt navn. Han truet med å selge innholdet til pressen og forlangte først 100.000 kroner for datamaskinen, noe eieren avslo, skriver politiet i København i en pressemelding.

Les også: UEFA opprettholder Bendtners trusestraff
Les også: Trusen til Bendtner er verdt over 100 mill.

Bendtner skal ha ringt til politiet etter telefonsamtalen med utpresseren, og Arsenal-spilleren fikk beskjed om å organisere et møte med gjerningsmannen.

Gjerningsmannen ble tatt av sivilt politi etter at Bendtner hadde fått datamaskinene i bytte mot 25.000 kroner. Politiet har ennå ikke funnet ut hvem som fikk tak i datamaskinen i utgangspunktet.

Hovedgjerningsmannen, en 23-åring, er dømt til fire måneders ubetinget fengsel. Han er også dømt for helleri.

Den andre gjerningsmannen, en 24-åring, ble dømt til 60 dagers betinget fengsel for mindre medvirkning i saken.